19.12.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:
Selin Kutucuların yeni çıkardığı "Büyükada Yemekleri" adlı kitabı yazarken ilham kaynağı bir Büyükada aşığı, aynı zamanda iyi bir gurme olan dedesi Sabahattin Bilgütay olmuş. Kutucular kitabında yalnızca birbirinden lezzetli tariflerini, pişirme biçimlerini, mönüleri ve sofra adabı kurallarını aktarmakla kalmıyor, anılarını da anlatıyor. Kitaptaki yemekler arasında neler yok ki! Çorbalardan zeytinyağlılara, makarnalardan deniz ürünlerine, et yemeklerinden tatlılara kadar pek çok seçenek... Kutucular en sevdiği yemekleri ise kitabının "Unutulmayan Tatlar" bölümünde toplamış. Bu yemekler arasında nohutlu pilav, sebzeli pilav, krep, mantarlı risotto, vişneli dondurma, kabak tatlısı, tahin, güllaç, loğusa şerbeti bulunuyor.