09.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:
Yazın gelmesiyle birlikte İstanbul eğlence hayatı her yıl olduğu gibi Boğaza kaydı. Her türlü zevke hitap eden mekanların eğlence anlayışları da birbirlerinden farklı. Bu mekanlardaki eğlence anlayışlarını, mutfaklarını, çalınan müzikleri, hangi saatler arasında açık olduklarını merak edenlere geniş kapsamlı bir "İstanbul Boğaz geceleri" rehberi hazırladık. Q Jazz Club "Cuma geceleri Sibel Tüzün çıkacak" Çok dolu bir programımız var. Bazı geceler çift programımız olacak. Cuma geceleri Sibel Tüzün ve ardından caz devam edecek. Bir de 19.30-21.30 arası "happy hour" uygulamamız var. Bu saatler arasında her şey yüzde 50 indirimli olacak. Yazın her yaştan insanlar geliyor. Gençler cazın tadını alacaklar. Bizim diğerlerinden farkımız öncelikle kalite. Aynı zamanda Çırağan Sarayının nostaljisini de yansıtıyoruz. Tel: (0212) 236 21 21 Şafak Açılmış (Halkla İlişkiler Asistanı) Ulus 29 "Paparazzilerin gelmediği bir yer" Bu yaz öncelikle mönüyü biraz genişlettik. Kapasitemiz arttı ve terasa doğru çıktık. Lokantayı terasa çıkardık. 15 Hazirandan sonra, 17.00dan sonra kulüp tarafını açmaya başlayacağız. Burası genelde sakin bir yerdir. İyi müzik dinlemek isteyenlere, güzel yemek yemek isteyenlere hitap ediyoruz. Paparazzilerin gelmediği bir yer olduğu için gazetelerde görünmek isteyenler gelmiyor. Başkalarını görmek için değil de kendi kendine keyif yapmak isteyenler tercih ediyor. Tel: (0212) 265 61 81 Salih Saka (İşletmeci) Laila "Taklitler aslını yaşatır, biz zirvedeyiz" Laila bu yaz için bünyesine yeni restoranların katılması dışında bir değişiklik yapmadı. Bünyemizdeki mekanlar Le Select, Park Şamdan, Mezzaluna, Cafe Rouge, Copa Bar ve Lounge. Bu yaz özel geceler düzenleyeceğiz. 2002 yazının geçmiş yazlardan en büyük farkı Lailanın marka olma yolunda hızla ilerlemesi. Bu yaz Lailanın genel görüntüsünü bütün müşterilerimizle web sitesi aracılığıyla paylaşacağız. Amacımız müşteriyi teşhir etmek değil, Lailaya gelemeyenlerin de gece boyunca müziği paylaşabilmesi. Bizim diğer mekanlardan en büyük farkımız zirvede oluşumuz. Ne yapılırsa yapılsın, bizim arkamızdan yapılıyor, taklit ediliyor. Ama taklitler aslını yaşatır. Biz doğru partnerlerle buluşup güçlendik. Bu yaz da zirvede biz olacağız. Burası kimsenin kimseyi rahatsız etmeden eğlenebileceği bir yer. Müzik saat 18.00de başlıyor, saat 04.00e kadar sürüyor. DJlerimiz Emre Karakurt ve Can Hatipoğlu. Lailaya gelen müşterilerin yüzde 15lik bölümünü turistler oluşturuyor. Biz her gelen insanın damak zevkine uygun lezzetli bir hizmet anlayışı benimsedik. Tel: (0212) 227 17 11 Şefik Öztek (Mekan sahibi): Lailanin içindeki mekanlar Mustafa Çilingir (İşletmeci)Üç senedir Lailadayız. Nişantaşındaki yerimiz sıcak bir ortam ama kapalı. Laila açık hava olduğu için bize çok uygun. Müşterilerimiz üç senedir aynı. Mönümüzü mevsime göre yeniledik. Değişik şarap türleri kattık. LoungeFaik Atik (İşletmeci)Biz üst tarafı da alarak iki mekanı birleştirdik. Böylece burası bir kulüp-restoran oldu. Mutfağımız da dünya mutfağı ağırlıklı. Kendini ispatlamış bir yer olduğumuz için tek başına bir yer açmaktansa kendini eğlence sektöründe kanıtlamış bir yerde açmak daha uygun geldi. Müşterilerimiz hiç değişmedi. Ama Lailanın farklı kesimlerden müşterileri de geliyor.Cafe Rouge Nefise Karatay (İşletmeci-ortak)Biz yıllardır Lailada eğleniriz. Çocukluğumdan beri buraya girmeyi ve burada eğlenmeyi çok istiyordum. Şu an mekanda üç ortağız. Yakında Tuba Ünsal da burada olacak. Ayrıca deniz kenarında Rouge Restaurant olacak. Bizim müşterilerimiz cadde çocuklarıydı, hâlâ da onlar geliyor. Ama Lailaya gelenler de mutlaka uğruyorlar. Lailayı tercih ettik çünkü bence İstanbulda eğlencenin bir numarası Laila. Biz buranın her şeyiyle ilgileniyoruz. Müşteri memnuniyeti çok önemli. Mezzaluna Reina "Etnik ve popüler müzikler çalacağız" Akşamüstü ve gece barı olmak üzere iki barımız var. Bünyemizde Köşebaşı, Baci, Dragon, Ninja, İstanbul Doeuf, Le Cigare ve Safran bulunuyor. Bunlara bir de adı henüz koyulmamış bir balıkçı restoranı eklenecek. Bu seneki en büyük yeniliğimiz Reinaya kebapçı sokmak oldu. Bunun nedeni de müşterilerimizin talepleri. Oraya gittiğimde müşterilerimi görüyordum ve onların istekleri sonucunda açmaya karar verdik. Burada insanları eğlendirmek için etnik müzikle başlayıp, popüler müziklerle devam ediyoruz. Tel: (0212) 259 59 19 Ali Ünal (İşletmeci) Reinanin içindeki mekanlar "Kebabı modernleştirdik"Ali Akkaş (Ortak)Köşebaşını 1995te açtığımızda kebabı yeni bir kitleye sevdirdik. Burası Türkiyedeki yabancıların tercih ettiği bir yer. Reina içinde mekan açma fikrini de müşterilerimiz verdi. Boğazda Türk mutfağını temsil edecek bir yer olmadığını söylediler. Burada kebabı daha modernleştirdik. Baci "Kışlık fiyat uyguluyoruz"Tula Karacalidis (İşletmeci)Kızıltopraktaki şubemizden sonra yazlık bir mekana ihtiyacımız vardı. Reinayı da çok beğeniyordum. Burada açtık. Yazlık mönüye kışlık fiyat uyguluyoruz. Bizim müşteri kitlemiz sadıktır, hiç değişmez. Şimdi Reinaya geliyorlar.Safran "Beyoğlu müşterimiz de buraya gelecek"Aslı Altan (Mekan sahibi)Reinanın en üst katındayız, yani hem içinde hem dışında sayılabiliriz. Reinayı seçtik çünkü içerideki işletmelerin hepsi kendi alanlarında süper insanlar. Mönümüz Türk ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Beyoğlu Safrana gelen buraya da gelir. Köşebaşı Anjelique.Buz "Kasıntı müşterimiz yok" Yaz için alt katı ufaltıp aynalarla büyüttük. Burada aynalar çok önemli çünkü barda otururken Boğazın bütün manzarasını aynalar sayesinde içeriden izleyebiliyorsunuz. Eğlence anlayışımız insanların birlikte ve dozajında eğlenmesi üzerine kurulu. Biz kaliteli insanlara çok önem veriyoruz. Eline bir içki alıp bütün gece duran insanlar bizim müşteri kitlemize pek uymuyor. Açıkçası burada kasıntı insan yok. Buraya gelenler müziği hissetmeliler. Alternatif müzik yapıyoruz, Türkçe dozajında ama var. Müziğin alternatif olduğunu belli etmek istiyoruz. DJlerimiz Doruk, Burak ve Tekin. Geçen sene Safranla beraberdik. Bu yıl beraber değiliz çünkü tadı damaklarda kalsın istedik. Belki de seneye burayı bırakırız. Yazın enerjisi çok farklı, o yüzden bence kısa dönemli olmalı.Tel: (0212) 327 28 43 Ender Sanal (Ortak) Ece Bar- Aynalı Meyhane "Bahçeye taşınıyoruz" Yaptığımız en büyük değişiklik bahçeyi yazlık meyhaneye dönüştürmek oldu. Burada canlı müzik yok, taş plaklardan eski şarkılar çalınacak. Bizim zaten fiyatlarımız çok uygun, yemeklerimizi dolaba koymadan getiriyoruz. Aynalı Meyhane çalgılı, burası çalgısız bir meyhane. Boğazdaki meyhane eksiğini kapatmaya çalışıyoruz. Yemeklerimiz klasik meyhane yemeği. Aynalıda çalgılı, sazlı sözlü meyhane eğlencesi, Ecede sohbet eğlencesi olacak. Buraya "entel" demek istemiyorum ama daha çok okur yazar kısmı geliyor. Buraya gelenlerin gençleri de orta yaşlıları da çok farklı. Açıkçası Akmerkezden bir bluz alıp gece buraya gelen insan yok. Tel: (0212) 265 96 00 Ece Aksoy (Mekan sahibi) Ginger "Reklam yapmıyoruz, o yüzden modayız" Bu, Gingerın ilk yazı. Bahçe dekorasyonunu değiştirdik. 700 kişilik kapasiteye ulaştık. Önde olan mekanlar çabuk moda ve çabuk demode olurlar. Biz fazla reklam yapmıyoruz. Bu da bizim uzun süre moda olmamızı sağlıyor. Bizim farkımız, biraz daha seçici davranıyoruz. Gelen insanların popülerliğinden çok kalite, sunuş ve servis önemli bizim için. Buraya gelenler kendi keyifleri için geliyorlar. Müziği Necmi Ateş ve Radio Coolun DJleri yapıyor. Popüler olan her şeyi çalıyoruz. Tel: (0212) 274 20 45 Kemal Kurçer (Ortak) Şaziye "Bodrumu kapadık, İstanbula önem veriyoruz" Haftanın beş gecesi açığız. Salıları sinema gecesi, ardından Türkçe çalan bir DJ çıkacak; çarşambaları her hafta sürpriz bir sanatçı olacak; perşembe, cuma ve cumartesi geceleri Kenan Doğulu çıkacak. Mekanımızı değiştirdik ve bahçeye çıktık. Yeni mekanımızı Mimar Mustafa Toner hazırladı. Şaziyenin farkı en kaliteli pop müziği, kaliteli mekanı ve işletmeyi bir arada sunması. Bir ara Bodruma açtık Şaziyeyi ama bu yaz İstanbula ağırlık vermek için kapattık. Bıraktığımız yerden Baltalimanında Şaziye gecelerine devam ediyoruz. Tel: (0212) 323 31 30 Nedim Binler (İşletmeci) Arka Bahçe "İlk minderli kafe biziz!" Hamaklarımız, minderlerimiz aynen duruyor. İlk minderli kafe uygulamasını biz başlattık İstanbulda. 10.00-02.00 arası açığız. Açık büfe kahvaltılarımız var. Biz aslında daha çok keyif yapmak isteyen insanlara hitap ediyoruz. 16 saat açık bir yer olduğumuz için müzikler sürekli değişiyor. Cuma ve cumartesi hariç her gün mekanı partiler için kiralıyoruz. Tel: (0212) 265 38 48 Serah Aydın (Mekan sahibi) Zihni "Tamamen yenilendik. Her bölümde ayrı bir eğlence var" Bu yaz için mekanda çok ciddi bir dekor değişikliği oldu. Daha büyüdü. Genel olarak dekoru farklılaştırdık. Aşağıdaki kulüp bölümümüz yazın da açık. Orada etkinlikler, kabareler, şovlar düzenleyeceğiz. Bünyemizde Sakura adında bir restoran var. Müziğe çok önem veriyoruz. Bar kısmındaki DJler ortamı çok sıcak tutuyorlar. Yukarıda eğlence devam ederken aşağıda da farklı etkinlikler düzenlenecek. Diğer eğlence mekanlarından daha özgün, daha net bir eğlence anlayışımız var. Diğer mekanlar panayır gibi çok iç içe. DJimiz Emre, Number Onenın müzik direktörü, bir de Mert var. Mutfağımızı ise dünya mutfağı diye tarif edebiliriz. Tel: (0 212) 258 11 54 Zihni Şardağ (Mekan sahibi) New Yorker "ilhan Erşahin burada çalacak; eller havaya yok" 500 kişilik bir barımız var. Ayrıca Bambu adında yeni bir restoran açtık. Bu restoranda yemekleri Uzakdoğudan, Taylanddan ve Hindistandan aşçılar hazırlayacaklar. Barda yurtdışından değişik gruplar çalacak. Önce İlhan Erşahin ve grubu Wonderland çalacak. Ayrıca DJlerimiz acid jazz çalıyorlar. Bizde "Haydi eller havaya" tarzı bir eğlence yok. İnsanların iyi müzik ve rahat bir ortamda sosyalleşmelerini istiyoruz. Tel:(0212) 265 69 12 Ender Arkun (Mekan sahibi) Çubuklu 29 "Sadece özel davetlere açığız" Çubuklu 29 sadece davetler, özel geceler ve partiler için açık. Biz geniş bir mekanda insanların sıkılmadan, rahatlıkla ve iyi müzikler dinleyerek davet verebilecekleri bir yer hazırladık. Mekan geçen seneye göre biraz daha büyüdü. Davetler için bahçe ve teras düzenlendi. Müzikler ve mönü davet sahibinin isteğine göre hazırlanıyor. Tel: (0216) 322 28 29 Özlem Şahin(İşletme): Çubuklu Hayal Kahvesi "Müziğimizle diğerlerinden ayrılıyoruz, bizim eğlencemiz edepli" Yaz için dekorumuzu, mutfağımızı ve ses sistemimizi yeniledik. Dekorda fazla bir oynama yapamıyoruz çünkü burası Anıtlar Kuruluna bağlı bir yer. Biz de orijinaline bağlı kalarak keyifli sohbet köşeleri yarattık. Mönümüz eskiden Akdeniz mutfağıydı. Şimdi Güney Amerika ve Kaliforniya Mutfağı ağırlıklı çalışıyoruz. Mönü isimlerini hareketlendirdik. Basri sandviçleri, Jennifer Lopet gibi isimler koyduk. Hayal Kahvesinde eğlence bir bütün. Yani restoran kısmında ya da bar kısmında ayrı müzik çalınmıyor.Bizi diğer eğlence yerlerinden ayıran en net nokta müziğimiz. Şu an etnik müzik ağırlıklı çalıyoruz. Dünya müziğine yakınız ama çıkışımız rock bar olduğu için onları da unutmuyoruz. Diğer kulüplerde tek bir DJ bütün sezon çalıyor. Hayal Kahvesi insanları çok şaşırtmaz. Biz "edepli" bir eğlenceyi savunuyoruz. Eğlenceyi kötüye kullanmıyoruz. Mekan ve dekor ne kadar değişirse değişsin, bu özelliğimiz hep aynı kalacak. Tel: (0216) 413 68 80 Ebru Çöktürk (Mekan sahibi ve işletmeci) Socia "Öğle saatlerinde açılıyoruz" Biz eski Süleyman Nazifin yerine açıldık. Carlo Bernardini danışmanlığında bir mönü hazırladık. Akşamları DJ müzikli bir eğlencemiz olacak. 12.00-04.00 arası açığız. Sanırım en büyük farkımız kalite. Diğer mekanlardaki itiş kakışı yaşamadan yine denizin kenarında hizmet alabileceğiniz bir yer. Bu yıl Akdeniz mutfağı uygulamaya başladık. DJlerimiz Ozi ve Tankut. Gece hayatından tanıdığımız insanlar burayı çok kaliteli ve rahat bir ortam olarak görüyor. Tel: (0212) 299 00 80 Cemile Küçükkubaş (İşletme Müdürü) George Bistro "Birçok sanatçıyı ağırlayacağız" George Bistro normalde Nişantaşında küçük bir mekan ama şimdi Boğaza taşıdık. Güzel bir sahne kurduk. Bu sahnede bu yaz pek çok grup ve sanatçıyı ağırlayacağız. Mönümüzü tamamen değiştirdik. Daha çok bir dünya mutfağı haline geldi. Belirli günlerde özel organizasyonlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Burası insanların çok rahatlıkla girip çok da abartılı paralar ödemeden eğlenebilecekleri bir mekan. İnsanlar eğlensin istiyoruz. Türk ve yabancı grupları ağırlayacağız. Müzikte bir sınırlama yapmadık. Yemek saatlerinde yani 20.00-24.00 arası bir DJ çalacak. Tel: (0216) 425 07 21 Rıza Büyükuğur (Mekan sahibi)