PazarAkdeniz mutfağı Azzurda

Akdeniz mutfağı Azzurda

23.03.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mövenpick Hotelin içinde açılan Azzur gerek dekorasyonu gerekse mutfağıyla diğer otellerin restoranlarından farklı

Akdeniz mutfağı  Azzurda

Restoranın duvarlarını genç ressamlardan İsmail Acar ve Eda Baysalın tabloları süslüyor. Çebi "Buraya manzara resmi de asabilirdik ama modernleştirme amacıyla daha güncellerini tercih ettik" diyor. "Ayrıca genç kuşak ressamların tablolarını seçerek genç sanatçılara verdiğimiz önemi göstermek istedik. Duvarları renklendirmek için de bej ve tonlarını tercih ettik çünkü gözü yormak istemedik." Restoranın tavanı oldukça yüksek ve duvarlardaki geniş pencereler yere kadar iniyor. Böylece gün ışığından faydalanılıyor. Çebi bu konuda şunları söylüyor: "Duvarlardaki pencereleri geniş kullanmamızın nedeni çevrede şehrin dokusunun çok yoğun olduğu yerlerin bulunması. Gecekondular da var, gökdelenler de. Müşteriler yemeklerini yerken aynı zamanda bu dokuyu hissedebilsinler istedik." Geçen ay Mövenpick Hotel bünyesinde açılan Azzur Restaurant 158 kişilik bir kapasiteye sahip. Restoranın dekorasyonunu, dizayn grubu Metexten Sinan Kafadar ve Didem Çebi yaptı. Çebi restoranı dekore ederken önem verdikleri noktaları şöyle açıklıyor: "Restoranın konsepti otelin bütününün dışında değil. Bina art-deco bir bina. Genel mimariyle restoranın çizgisi tutuyor. Biz burayı yaparken farklı ve şık olsun istedik. Burada bir tarz yaratırken çok moda olmayan ama kesinlikle demode de olmayan bir çizgi tutturmaya çalıştık. Kullandığımız objelerin çoğu özel tasarım ürünler. Hepsi yaratmak istediğimiz konsepte uygun üretildi. Seçilen her sandalyenin rahatlığı gözden geçirildi." Müşteriler yemek yerken mutfağı da görebiliyor Mövenpick Hotel Yiyecek-İçecek Müdürü Hakan Özel mönü konusunda ne düşündüklerini şöyle anlatıyor: "Bir restoranın konseptinde yiyecek-içecek çok önemli. Bunun için de konsept en baştan belirlenmeli. Biz en başından beri Akdeniz mutfağı yapmak istedik. Bu mutfağı yapan başka restoranlar da var ama mönümüze baktığınızda Akdenize kıyısı olan bütün ülkelerin yemeklerini görebilirsiniz. Bizim mönümüz klasik değil. Tunus soslarıyla hazırlanmış yemeklerden Fas ve İtalyan mutfağına kadar birçok alternatif var." Azzurun bir diğer özelliği de mutfağının açık olması. Yani müşteriler yemek yerken mutfağı, aşçıların çalışmasını da görebiliyor. Ne pişerse müşterinin gözü önünde pişiyor. Ayrıca, mesela müşteri salata istediği zaman salata New York tarzı sunuluyor. Siparişinizi verdikten sonra garson servis arabasıyla yanınıza geliyor ve istediğiniz sosları, garnitürleri gözünüzün önünde ekliyor.Gelelim restoranda en çok talep gören yemeklere ve fiyatlarına: Patates pesto ve ağır ateşte pişirilmiş domatesle birlikte sunulan bonfile 23 milyon, kağıt içinde limonlu Akdeniz parçacıkları, kök sebzeler ve beyaz fasulye ile birlikte sunulan fırında levrek 23 milyon, portakal şurubu ile sunulan zeytinyağlı çikolatalı muz 9 milyon 500 bin lira. Tel: (0212) 319 29 29 Genellikle gündüzleri çevredeki plazalarda çalışan işadamlarının, akşamları da Etiler-Ulus civarında oturanların geldiği Azzurun mönüsünde ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağı yemekleri var.

KEŞFETYENİ
Survivor'da sürpriz açıklama! Yarışmacılar dondu kaldı
Survivor'da sürpriz açıklama! Yarışmacılar dondu kaldı

Cadde | 25.04.2025 - 13:05

Survivor son bölümde sürpriz bir gelişme yaşandı. Acun Ilıcalı'nın sözleri şoke etkisi yarattı.

Yazarlar