24 saat sucuk-ekmekAfyon’un ünlü lokantası İkbal, Türkiye’nin sucuk ağırlıklı ilk fast food lokantasını açtıMEHMET KENAN KAYAFast food beslenme alışkanlığı Türkiye piyasasında kısa sürede yer buldu, vakit yoksulu hayatlarımızla pek bir örtüştü ama, sonunda ekmek arası Amerikan köftelerinden, şıpınişi pişirilmiş dönerlerden, başka bir deyişle "hep aynı"dan biraz sıkıldık gibi. Daha doğrusu tam sıkılmıştık ki, geçen ay Bağdat Caddesi üzerinde açılan İkbal Sucukevi, imdadımıza yetişti; üstelik ta Afyon’dan...
İkbal, Afyon’daki ünlü lokantasıyla tanınan bir firma. Tabii, yine Afyon’daki tesislerinde imal ettikleri sucuklar da yıllardır dillere destan. Sürprizse şu: Bu sucuklar, artık İstanbullular’ın hizmetinde...
Sucukburger tutmadıİkbal Sucukevi’nde ekmek arası sucuk, sucuklu yumurta, kavurma ve dönerden oluşan farklı bir mönü var. Bu mönüye kısa bir süre sonra pastırmalı yumurta ve ekmek arası pastırma da eklenecek. Nuri Özsoy, ilk günlerde "sucukburger"i de mönülerine aldıklarını ama hamburgerden sıkılan müşterinin sonu "burgeröle biten bir şey
yemek istemediği için bundan vazgeçtiklerini anlatıyor.
Afyon usulü fast food’da unutulmaması gereken "
tatlı" bir sürpriz de var. O da kaymaklı ekmek kadayıfı... İkbal’in Afyon’daki tesislerinde hazırlanan bu tatlı, her gece Ulusoy tarafından İstanbul’a getirilip müşteriye günlük olarak sunuluyor. Söylemek hoş değil belki ama, kadayıfın üzerindeki Afyon kaymağını tattığınız zaman, bugüne kadar kaymak diye yediğimiz şeylerin foyası da meydana çıkıyor.
30 kişi kapasiteli İkbal, 24 saat açık olduğu için her gün yaklaşık 500-600 kişiyi ağırlıyor. Sucuk sevenlere bir de müjdesi var İkbal’in... Etiler şubesi çok yakında açılıyor. Uzun vadeli hedefleri ise, yabancı rakipleri kadar büyük bir fast food zinciri oluşturabilmek.
PAZAR