Otomobil30 sene sonra yeni bir Yellow Bird!

30 sene sonra yeni bir Yellow Bird!

11.03.2017 - 10:02 | Son Güncellenme:

RUF, 700 beygirlik yeni CTR’ı tanıttı.

30 sene sonra yeni bir Yellow Bird

Alman RUF firması Porsche otomobillerini yeniden tasarlayarak daha ekstrem otomobiller haline getirmesiyle efsaneleşmiş bir kuruluştur. Firma, ilk defa kendi içinde tasarlayıp ürettiği şasisini CTR modelinde kullanarak Cenevre Otomobil Fuarı‘nda bu efsaneyi değiştiriyor. Firmanın iddiasına göre bu platform; neredeyse tamamen karbon monokok gövdeye ve önde ve arkada çelik çarpışma barlarına sahip dünyanın ilk arkadan motorlu yol otomobilini meydana getiriyor.

Haberin Devamı

Yeni CTR, Yellow Bird (Sarı Kuş) lakaplı 1987 model versiyondan nispeten dar bir gövde ve arka kısımda bulunan hava girişleri gibi ipuçları taşıyor. Dış paneller ağırlık tasarrufu sağlaması açısından karbon fiberden oluşuyor. CTR‘ın arka aksının gerisinde, 700 beygir güç ve 880 Nm tork üreten 3.6 litrelik 6 silindirli boxer biturbo motor bulunuyor. Güç, yeni geliştirilen 6 kademeli manuel şanzıman sayesinde arka aksa, buradan da kilitli diferansiyelden geçerek arka tekerleklere aktarılıyor.
RUF Automobile GmbH sahibi ve başkanı Alois RUF basın açıklamasında şunları söyledi; “Tarihimiz boyunca kendi otomobilimizi üreteceğimiz doğru anı bekledik ve işte o an CTR Yellow Bird’ün 30. yıldönümüdür.” Ruf, otomobili geliştirmenin 5 yıl sürdüğünü de ekliyor.

Haberin Devamı

Oldukça etkileyici performans verilerine sahip

Çok fazla karbon fiber 1200 kg’lık aşırı düşük bir ağırlık anlamına geliyor. RUF, CTR ‘ın 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniyenin altında, 200 km/s hıza ise 9 saniyelik bir sürede ulaşacağını tahmin ediyor. Eğer sürücü ayağını gaz pedalında tutmaya devam ederse, bu iki kapılı otomobil 360 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

30 sene sonra yeni bir Yellow Bird

Yol tutuş ve frenleme eşit derecede etkileyici. Ön ve arka aks itici millerle birlikte çift salıncaklı düzene sahip. Önde 6 pistonlu kaliperle 380 mm, arkada ise 4 pistonlu kaliperle 249 mm çapında karbon fiber fren diskleri bulunuyor.

İç mekanda iki kişi için yer bulunuyor. Alkantara döşenmiş koltuklarla birlikte deri ve karbon fiber karışımı trimler iç mekana hakim durumda. Entegre edilmiş çelik takla kafesi de standart ekipmanın bir parçası.

4. jenerasyon CTR’ın üretimi 2018 yılında başlayacak ve RUF, otomobilin fiyatıyla ilgili şimdilik herhangi bir bilgi vermiyor. Cenevre’de tanıtılan modelin dışında firma, bu otomobilden 30 adet daha üretmeyi planlıyor.

Kaynak: Otopark