Penguen sayıcısı mı? Gerçekten mi?
Gelişen teknoloji, yapay zeka derken hayatımıza oldukça ilginç meslekler giriş yapıyor. Her geçen gün şekillenen iş dünyasına neden penguen sayıcılığı da eklenmesin değil mi? Nedir bu penguen sayıcılığı, nereden çıktı? Gelin hep birlikte Molatik olalım...
Antarktika'daki dünyanın en ücra postanesi, penguenleri saymak için yeni personel arıyor. Birleşik Krallık Antarktika Mirası Vakfı (UKAHT), Port Lockroy'daki üssünü devam ettirecek ekibi arıyor ve beklendiği üzere yüzlerce başvuru alıyor. Bu üs Kasım ve Mart arasında yaklaşık 18 bin kişiyi ağırlayacakmış.
Hayatta kalmayı bilmek gerekiyor
Cambridge merkezli yardım kuruluşu, Antarktika'daki tarihi binaların ve eserlerin bakımından sorumlu mevsimlik postane müdürü görevi için genellikle her yıl ilan veriyor. Başarılı adaylar, Antarktika Yarımadası'nın Goudier Adası'na Gentoo penguenleri kolonisinin yanına yerleşecek. Adayların fiziksel olarak zinde ve çevre bilincine sahip olması ve özellikle de bu alanda şebeke suyu olmadığı için asgari koşullarda nasıl yaşayabileceğini bilmesi gerekiyor. Evet bir nebze penguen saymak için hayatta kalmayı bilmeniz gerekiyor.
Penguenleri saymakla birlikte...
Penguen sayıcılarının görevleri arasında da postanenin ve hediye dükkanının işletilmesi aynı zamanda penguenlere çobanlık yapılması, şaka şaka sayımının yapılması ve eserlerin bakımının yapılması bulunuyor. Açıkçası bu işin maaşını merak etmekle birlikte seçilen insanlar 2019'dan bu yana üste yaşayacak ilk insanlar olacaklar. UKAHT'nin internet sitesi aracılığıyla yapılacak başvurular için son tarih 25 Nisan Pazartesi günü saat 23.59. İşe alınanlar bu yıl ekimde Cambridge'de bir hafta eğitim alacak ve daha sonra da Mart 2023'e kadar yaşayıp çalışacakları Antarktika'ya gidecek. Maaşları hakkında yeterli bir bilgiye sahip olmasak da ne diyelim herkesi kolay gelsin.