Geri Dön
Serval Kedisi nedir? Serval Kedisi'nin özellikleri nedir?

Serval Kedisi nedir? Serval Kedisi'nin özellikleri nedir?

Ankara'da bir AVM'de sergilenmeye başladıktan sonra gündeme gelen Serval Kedisi nedir? Serval Kedisi nerede yaşar ve özellikleri nelerdir? İşte Serval Kedisi hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Serval Kedisi, Afrika'ya özgü bir tür hayvandır. Kedigilleri familyasının bir türüdür. Sahra Altı Afrika ve Sahel'de çok nadir görülen Serval Kedisi genellikle yağmur ormanlarının görülmediği Afrika ülkelerinde yaşar. Serval Kedisi, Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde asgari endişe altındaki türler arasında listelenir.

Haberin Devamı

Serval Kedisi'nin özellikleri nelerdir?

Serval Kedisi, Leptailurus cinsi altında yer alan tek türdür. İlk olarak Alman doğa bilimci Johann Christian Daniel von Schreber tarafından 1776 yılında keşfedilmiştir. Serval Kedisi'nin 18 alt türü bulunmaktadır. Orta boylu bir kediye benzeyen Serval Kedisi, 54 ila 62 cm yükseliğinde boya ve 9 ila 18 kg arasında değişen ağırlıklara sahiptir. Serval Kedisi'nin kafası küçük, kulakları geniş, derisi altın sarısı üzerine siyah benekli tüylü, kuyruğu kısa ve beneklidir. Serval Kedisi, boyuna göre kedigiller familyasındaki en uzun bacaklara sahip türdür.

Serval Kedisi nedir Serval Kedisinin özellikleri nedir

Serval Kedisi nasıl avlanır? Serval Kedisi ne ile beslenir, ne yer?

Hem gündüz hem de gece vakti aktif olarak avlanan ve dolaşan Serval Kedisi'nin sosyal ilişkileri zayıftır ve genellikle tek başına olmaya meyillidir. Serval Kedisi'nin yaşam alanı 10 ila 32 kilometrekare arasında değişir. Serval Kedileri birbirlerini dışkı ve tükürüklerle tanır. Etobur hayvanlardır. Kuşları, kurbağaları, böcekleri ve sürüngenleri avlarlar. Serval Kedisi, avının yerini tespit etmek için duyma özelliğini kullanır.

Haberin Devamı

2 metreye kadar sıçrayabilen Serval Kedisi avının üzerine atlar ve ısırığıyla avını öldürür.

Serval Kedisi ne zaman çiftleşir? Serval Kedisi kaç yavru doğurur?

Serval Kedisi, yılda bir ya da iki defa çiftleşir. Belli bir çiftleşme tarihi yoktur.

Gebe Serval Kedisi 2 ya da 2 ayda doğum gerçekleştirir ve tek bir seferde 4 yavru dünyaya getirebilir. Serval Kedisi ilk bir ay yavrularını süt ile emzirir ve daha sonra yavrularına avlanma eğitimi verir. 6 aylık yavrular kendi başlarına avlanmaya başlayabilir. Serval Kedisi 12 aylık olduğu zaman annelerini terk eder.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler