Geri Dön
Hayvanların düşüncelerini öğrenmek gerçek mi oluyor?

Hayvanların düşüncelerini öğrenmek gerçek mi oluyor?

Japon uzmanlar, insanların hayvanların düşüncelerini 'verbalizasyon' yoluyla anlamalarını sağlayacak elektronik cihazlar geliştirdiklerini açıklamış. Hayvanların düşüncelerini öğrenmek gerçek mi oluyor yoksa?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Özel bir cihaz geliştirilmiş

Hayvanlarla özel bir bağ yakalayan insanları anlamak zor gelebilir bazılarına. Bunu ancak bir hayvanı can dostu olarak kendine seçen birileri anlayabilir. Bir iletişim oluşuyor ve bunu kelimelerle tarif etmek bir hayli zor. Japonya'daki araştırmacılar da bu iletişime Molatik olmuş ve bir araştırma yapmış. İnsan ve hayvanların iletişimleri için özel bir cihaz geliştirmiş uzmanlar.

2040 yılına kadar!

Japon uzmanlar, insanların hayvanların düşüncelerine verbalizasyon yani sözle ifade etme yoluyla anlamalarını sağlayacak elektronik cihazlar geliştirdiklerini açıklamışlar. İddiaara göre 2040 yılına kadar insanların evcil hayvanlarıyla konuşmayı öğrenecekleri belirtilmiş. Bu tür araştırmalar, başka ülkelerde de yapılıyor. ABD’de, bir köpeğin düşüncelerini bilgisayar aracılığıyla iletebildiği bir teknoloji olduğu da daha önce basına yansımıştı.

Hayvanların düşüncelerini öğrenmek gerçek mi oluyor

Mesela cep telefonları...

Nasıl da Black Mirror dizisi gibi geliyor kulağa değil mi? 90'ların başında cep telefonu kullanmayı hayal olarak görürken geldiğimiz nokta mobilsiz bir hayatın eksik kalacağı yönünde. Dolayısıyla insanlar ve hayvanların çok daha iletişim halinde olduğu bir dünya müthiş heyecan verici değil mi sizce de? Hayvanlara yönelik şiddetin önüne geçilebilmesinin dahi yolu açılacak böyle. Yaşasın bu dünyanın sadece insanların elinde bir oyuncak olduğunu düşünmeyen tüm canlılar!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler