Geri Dön
Yuval Noah Harari kimdir?

Yuval Noah Harari kimdir?

Yuval Noah Harari son yılların en çok konuşulan isimlerinden. Peki hakkında ne biliyoruz? Yuval Noah Harari kimdir? İşte Harari hakkında bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Yuval Noah Harari kimdir?

Haberin Devamı

Yuval Noah Harari, dünyaca ünlü İsrailli bir yazar ve tarihçi. 1976 yılında İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Ata'da doğdu. Yuval Noah Harari, kaleme aldığı tarih kitaplarıyla dünya çapında büyük bir şöhrete kavuştu. Pek çok ülkede 'çok satanlar' arasına girmeyi başaran tarih kitapları yazdı.

Yuval Noah Harari hayatı

Ailesinin bir kısmı Lübnan, diğer kısmı ise Doğu Avrupa kökenli olan Yuval Noah Harari, üniversiteden mezun olduktan sonra İngiltere'ye gitti. Oxford'da doktora yapan Harari, daha sonra ülkesine döndü. Kudüs Hebrew Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan yazar, günümüzde hâlâ bu görevi yürütüyor.

Harari'nin ilgi alanı

Harari'nin çalışmaları daha çok makro-tarihsel sorunlar olarak özetlenebilir. Dünya tarihi, Ortaçağ tarihi ve askeri tarih gibi konularda uzmanlaşmış Harari, tarih ve biyoloji arasında bir ilişki olup olmadığı sorusuna alternatif cevaplar sunuyor. Yazarın yoğunlaştığı diğer makro-tarihsel soruları şöyle: Tarihte adalet var mı? Tarih ilerledikçe insanlar mutlu oldu mu? Homo sapiens ve diğer hayvanlar arasındaki fark nedir?

Haberin Devamı

Harari'nin kitapları

Harari, Türkiye'de de çok sevilen ve çok okunan yazarlar arasında. 2019'un ilk ayı itibariyle Türkçede üç kitabı yayımlandı: 'Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens', 'Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi', ve '21. Yüzyıl İçin 21 Ders'. Yazarın en çok bilinen ve okunan eseri ise 'Sapiens'.

Harari ve kocası

Seküler bir ailede yetişen Harari, verdiği röportajlarda kendisini, küçüklüğünden itibaren gerçekte ne olup bittiğini anlamaya çalışan biri olarak tanımlıyor. İsrail'de yasal olmaması nedeniyle kocası Itzik Yahav'la Kanada'da evlenen Harari, LGBTİ birey olmasını şöyle tanımlıyor: "Toplumda genel kabul görülen ya da doğru olduğu varsayılan hiçbir şeye inanmak zorunda değilim."

Benzer İçerikler