Nuh'un Gemisi nedir? Nuh'un Gemisi hakkında bilgiler
Nuh'un Gemisi nedir? Nuh'un Gemisi Türkiye'de mi bulunuyor? Nuh'un Gemisi gerçek mi yoksa efsane mi? Nuh'un Gemisi ne amaçla yapıldı? İşte Nuh'un Gemisi hakkında bilmeniz gereken her şey...
Nuh'un Gemisi Tevrat'ın birinci kitabı Tekvin'de yer alan, sel tufanı için Tanrı tarafından Hz. Nuh'a ailesini ve dünyadaki hayvanlardan birer çifti Büyük Tufan'dan korumak amacıyla yapılması emredilen gemidir. Tevkin'e göre Tanrı, Hz. Nuh'a, Nuh'un Gemisi'nin nasıl yapılacağına dair bilgileri verdi. Gemiyi tamamlayan Hz. Nuh, ailesi ve dünyadaki her hayvandan birer çift ile gemiye girdi. Nuh'un Gemisi anlatısına göre, gemi 150 gün boyunca devam eden Büyük Tufan süresince suda kaldı ve suların çekilmesi ile beraber Ağrı Dağı'na oturdu. Kuran-ı Kerim'de de Nuh'un Gemisi anlatısı bulunmaktadır. Tekvin'deki Nuh'un Gemisi anlatısı, birçok farklı kültürdeki diğer sel baskını efsanesi ile hemen hemen aynıdır. Büyük Tufan anlatısına dair ilk yazın, Sümerliler tarafından yazılan Ziusudra'dır. Ziusudra, Hz. Nuh'a karşılık gelir ve tufandan kurtulan 3 kişiyi anlatır.
Nuh'un Gemisi'ni arama çalışmaları M.S. 263 ile 339 yılları yaşamış piskopos Caesarea'lı Eusebius'tan beri devam eder. Nuh'un Gemisi anlatısını doğrulayan bilimsel bir kanıt yoktur. Fakat Nuh'un Gemisi'nin nerede olduğuna dair çok sayıda iddia bulunmaktadır. Yaşayan tüm hayvanları ve bitkileri taşıdığına ilanılan Nuh'un Gemisi'ni teknik olarak inşa etmek mümkün değildir.
Nuh'un Gemisi Türkiye'de mi bulundu?
Tekvin kitabı 6'ncı ve 9'uncu ayetlerde Nuh'un Gemisi
İbranice'de karşılığı 'teba' olan gemi gelimesi İncil'de iki yerde geçer. Tevrat'ın ikinci kitabı olan Çıkış'ta 'sepet' olarak geçer. Her iki anlatıda da sudan kurtuluş anlatılır.
Tanrı, Nuh peygamberi Büyük Tufan için uyardı ve bir gemi inşa etmesini istedi. Tanrı, Nuh peygambere inşa etmesini istediği gemini ölçülerini uzunluğu 300 cubit (137 metre), genişliği 50 cubit (22.9 metre) ve yüksekliği 30 cubit (13.7 metre) olarak verdi. Geminin 3 odası, kapısı ve dümeni bulunuyordu.
İncil'e göre Nuh'un Gemisi, sarı ağaçtan inşa edildi. Gemiyi tamamlayan Nuh peygamber eşini, 3 oğlunu ve eşlerini, yaşayan her canlıdan birer çifti ve yeterli erzağı gemiye aldı.
Nuh'un Gemisi nerede?
Nuh'un Gemisi'ni arama çalışmaları M.S. 263 yılından bu yana sürüyor. Çalışmalar genel olarak Türkiye'deki Tendürek Dağı, Durupınar ve Ağrı Dağı'nda yoğunlaşmış durumdadır. Yapılan çalışmalara rağmen Nuh'un Gemisi'ne dair bir iz henüz bulunmamıştır.
Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu