Geri Dön
Mars'ta Sfenks Heykeli bulunduğu iddia edildi

Mars'ta Sfenks Heykeli bulunduğu iddia edildi

Kızıl Gezegen Mars'ta bulunduğu iddia edilen tuhaf cisimlerin sonu gelmiyor. Şimdi de Mısır'da bulunan Sfenks Heykeli'nin bir benzerinin Mars'ta olduğu öne sürüldü.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Komplo teorisyenleri bayram ediyor; çünkü yeni bir iddia Mars'ta Sfenks Heykeli'nin var olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Martian Archaeology adlı YouTube kanalında yayınlanan bir videoda, Kızıl Gezegen'de Mısır'daki Sfenks Heykeli'ni andıran bir kayanın görüntüsü gösteriliyor.

Video, Sfenks Heykeli olarak tanımlanan şeklin, farklı günlerde çekilmiş toplamda 13 görüntüsünün bulunduğunu belirtiyor. Sfenks Heykeli olduğu iddia edilen cisim Mars'ın Aeolis Mons Dağı civarında yer alıyor. Videoda iddialar bir adım öteye götürülüyor ve Sfenks, antik bir medeniyetin ardından kalanlar olarak tanımlanıyor.

Bahsi geçen görüntüler Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi NASA'nın Curiosity uzay aracı tarafından çekildi.

Videoyu izleyen kişiler farklı yorumlarda bulundu. Bazıları Sfenks iddialarını oldukça ciddiye alırken bazıları da fazla zorlama buldu.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa burada büyük çoğunluğun gördüğünü söylediği yüz biçimi sanrı adı verilen psikolojik bir olgu. Beynimiz tanımlayamadığımız bir nesnede ilk olarak yüz biçimlerine odaklanır.

Mars'ta yüz biçimli şekillerin bulunması ilk olarak NASA'nın 1976 yılında Kızıl Gezegen'e gönderdiği Viking uzay gemisi ile başladı. O tarihten bu yana Mısır'dakine benzer şekillerin Mars üzerinde görüldüğü iddiaları sık sık dile getiriliyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler