Oynatma Listesi
HABERLER

TUSAŞ saldırısıyla ilgili Bakan Kacır ve Bakan Güler'den son dakika açıklaması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, SAHA EXPO'nun üçüncü günü TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının gölgesinde başladı.

Mevcut güvenlik önlemlerine ek olarak fuar alanına girişte güvenlik önlemleri artırıldı, akreditasyonu bulunmayan basın mensuplarının fuara alınmamaları kararlaştırıldı.

TUSAŞ'a yönelik menfur saldırı karşısında kararlılığı sergilemek ve taziyeleri bildirmek maksadıyla saat 11.00'de, TUSAŞ standı önünde, anma töreni gerçekleştirildi. Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de katıldı.

BAKAN GÜLER: İNTİKAM İÇİN KARARLILIĞIMIZ TAM

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in açıklamaları şöyle:

Dün TUSAŞ'ımıza alçakça bir saldırı gerçekleşti. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Asil milletimize başsağlığı diliyorum. Evlatlarımızın intikamını almak için kararlılığımız tam. Bu saldırı yerli ve milli sanayimizden ne kadar rahatsız olduklarının bir göstergesi.

Böyle kritik bir tesisisn hedef alınması tesadüf değil. Niyetleriniğ gayet iyi biliyoruz. Hainlerin oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. Savunma sanayi hedeflerimize daha kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz.

TUSAŞ'ın göğsümüzü kabartmaya devam edeceğini biliyoruz. Onların hep yanında olacağız.

Mücadelemize artan bir kararlılıkla devam edeceğiz. Dün gece hava harekatları icra edildi. 47 terör hedefi tam isabetle vuruldu, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız tavizsiz bir şekilde devam edecek. Hiçbir hain terör örgütü mensubu TSK'nın pençesinden kurtulamayacaktır.

BAKAN KACIR: İDEALİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Savunma sanayiindeki iftihar kaynağı olan öncü kuruluşlarımızdan TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Hain teröristler asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Bizi durduramayacak, azmimizi kıramayacaklar. Bizler aziz Türk milletinin istikbali için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin birliği ve beraberliği için durmaksızın ter dökeceğiz. 3500 firmamızla 90 bin yol arkadaşımızla omuz omuza sırt sırta çalışacağız, bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Hainlere inat daha fazla, çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Savunma sanayii projelerimizi daha hızlı gerçekleştirecek, milletimizin umudu olmayı sürdüreceğiz.

 Onların sırtını sıvazlayanlar hiç ümitlenmesin, biz Anadolu’nun kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Türkiye yüzyılında tam bağımsızlık idealimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER