Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye'nin savunmadaki yeni ürünleri görücüye çıkıyor!

Türk savunma sanayisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla fuar ve iş geliştirme faaliyetlerinin sınırlandığı bir ortamda üç boyutlu sanal fuar uygulaması XperExpo ile yarın dünyaya açılacak.

Türkiye'nin en büyük kümelenmesi SAHA İstanbul, Kovid-19 salgını dolayısıyla fiziksel olarak gerçekleştirilemeyen SAHA EXPO'yu sanal ortama taşıdı. SAHA İstanbul üyesi ve ASELSAN şirketi BİTES, Türk savunma sanayisinin ilk sanal fuarı için XperExpo'yu geliştirdi.

Fuar, yarın kapılarını açacak ve 9 Nisan 2021'e kadar gerçeğe yakın bir fuar deneyimi sunacak. Organizasyonda, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden binlerce sektör profesyoneli bir araya gelecek.

XperExpo, fiziksel olarak bir fuarın ziyaretçiye sunduğu her deneyimi ve bilgiyi sanal ortama taşımak amacıyla geliştirildi. Uygulama, "Kovid-19 nedeniyle ertelenen SAHA EXPO, fiziksel olarak gerçekleşseydi nasıl olurdu?" sorusuna da yanıt veriyor.

XperExpo, ziyaretçileri SAHA EXPO'nun kapısının önünde karşılayacak ve ziyaretçilere çıkışa kadar eksiksiz bir sanal tur deneyimi yaşatacak.

Fuarda aralarında Türkiye'nin lider savunma sanayisi firmalarından ASELSAN, ROKETSAN, BAYKAR, FNSS, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin yer aldığı 300'ün üzerinde firma yer alacak. Firmaların geliştirdiği 400'den fazla ürün, 3 ana salonda, 3 boyutlu ve gerçeğe yakın şekilde sergilenecek.

Ziyaretçiler, fiziki bir fuardaki kısıtlamalar olmaksızın istedikleri zaman ve istedikleri süre kadar SAHA EXPO'da vakit geçirebilecek. Firmaların ürün ve hizmetlerinin tanıtım videoları izlenebilecek ve katalogları görülebilecek. Fuar alanında istenilen yöne, salona ya da firmaların stantlarına gitmek tamamen kullanıcının tercihine bağlı olacak. Kullanıcı dostu arayüz sayesinde geçişler, stantlara giriş ve çıkış kolaylıkla sağlanabilecek.

Firmalar ve ziyaretçilere zaman ve maliyet açısından tasarruf sağlayan sanal fuar uygulaması XperExpo, aynı zamanda sınırları da ortadan kaldıracak. Türkiye'nin ve dünyanın herhangi bir noktasından tek bir link ile ziyaretçiler fuarı ziyaret edebilecek. Bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarıyla internet tarayıcısı üzerinden SAHA EXPO'ya giriş sağlanabilecek.

XperExpo, SAHA EXPO'yu ziyaret etmek isteyen herkese ücretsiz şekilde kayıt yaptırarak sanal fuarın tüm özelliklerinden yararlanma imkanı sunuyor. Bunun yanında, fuar şirketlerinden gelen davet e-postası ile giriş yapan kullanıcılar ise şirketlere toplantı talebinde bulunabiliyor.

Uygulama, SAHA EXPO'ya katılan şirketlere anket, analiz ve raporlama, farklı dil desteği gibi olanaklar sunacak. Şirket yetkilileri hangi kullanıcının, hangi firmanın standını kaç kere ziyaret ettiği, ne kadar süre kaldığı, dosya indirip indirmediği gibi bilgilere de uygulamadan erişilebilecek. Böylece katılımcı firmalar, yapılan analizlerle hedef kitlelerine daha rahat ulaşabilecek ve etkileşim kurabilecek. Ayrıca ziyaretçiler de firmaların insan kaynakları uzmanlarıyla temas kurup iş ve staj başvurusunda bulunabilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER