Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye vatandaşlarını Lübnan'dan tahliye ediyor

Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemi, yardım malzemesi indirmek ve Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının tahliyesi için Beyrut Limanı’na yanaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Lübnan'dan tahliye için gönderilen gemilerdeki 300 ton insani yardım malzemesinin Lübnan halkına teslim edileceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları üzerine yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan'a ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, iki çıkarma gemisine tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört gemiye ise refakat ve koruma görevi verildiği bilgisi paylaşılarak şu ifadelere yer verildi:
"Beyrut'a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek."

TAHLİYE EDİLECEK TÜRK VATANDAŞLARI LİMAN'DA

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın koordinesinde tahliye edilmek isteyen Türk vatandaşları Trablus Limanı'na geldi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği gözetiminde çıkışı işlemleri yapılmaya başlandı. Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Alparslan Tuncay da eşi ve çocuğuyla tahliye kuyruğuna girenler arasındaydı. Beş yıldır Beyrut'ta yaşayan Tuncay, patlamalar nedeniyle eşinin çok korktuğunu, bu nedenle Türkiye'ye dönme kararı aldığını söyledi. Tuncay, saldırılar nedeniyle üniversitenin online eğitime geçtiğini, ders vermeye Türkiye'den devam edeceğini söyledi.

Lübnan'da Beyrut Büyükelçiliği'nde kaydı bulunan 14.000 Türk vatandaşı bulunuyor. Dönmek isteyen iki bin Türk vatandaşı çarşamba günü Trablus Limanı'ndan tahliye edilecek. TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerine 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi de eşlik ediyor. Gemiler Lübnan'a insani yardım da götürüyor. AFAD koordinesinde, 300 tondan fazla yardım malzemesi Lübnan halkına ulaştırılacak.

(UĞUR YILDIRIM / LÜBNAN)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER