Oynatma Listesi
HABERLER

Tunceli Ovacık'ta askeri araç kaza yaptı! Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 asker şehit, 1 asker yaralı

Tunceli'de kontrolden çıkan zırhlı askeri araç kaza yaptı! Kaza sonucu 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz de yaralandı. İşte detaylar...

Tunceli’nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde kontrolden çıkan İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri aracın kaza yapması sonucu 4 askerimiz şehit oldu.

Bakan Yerlikaya sosyal medyadan böyle duyurdu;

Milletimizin başı sağ olsun

Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum.

Şehitlerimizin makamları âli olsun

Kaza, öğleden sonra Ovacık ile Hozat ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkisinde meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri araç, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada 4 askerimiz şehit oldu 1 asker de yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralı askerlerden 3’ü, Sikorsky tipi askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Diğer yaralılar ise Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, sabah saatlerinde bölgede sağanak yağışın etkili olduğu öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER