Oynatma Listesi
HABERLER

Tel Aviv'in ödü koptu, bulutlar arasından çıktı! İlk saldırı 'hayal' gördürdü

Yahudilerin en kutsal gününde İsrail'in başkentinde sirenler çaldı, insanlar balkonlara çıktı. Ancak saniyeler içinde büyük panik yaşandı, kaydedilen videoda önce ses duyuluyor.

Uzunluğu 120 kilometreyi bulan kritik sınır hattında bir yandan kara savaşı devam ederken, diğer yandan Cuma akşamından Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıksız siren sesleri duyuldu.

Hizbullah Lübnan sınırında toplanan İsrail işgal birliklerinin yanı sıra birçok şehir ve yerleşime de füzeler ateşledi. Sabah 06.00 sularında İsrail'in kuzeyindeki stratejik liman şehri Hayfa'daki bir askeri üsteki silah fabrikası hedef alındı. Hizbullah 7200 üssüne birçok füze gönderdiğini belirtirken, İsrail medyası ise Hayfa'da sirenlerin çalmadığını yazdı.

İsrail mevzilerine son 24 saatteki yedinci saldırıya imza atıldığını kaydeden Hizbullah, sınırdaki işgal birliklerinin top mermileriyle vurulduğunu da aktardı.

Yahudilerin en kutsal günü olarak bilinen Yom Kippur akşamında başkent Tel Aviv'de yaşanan panik ise, gözden kaçacak gibi değildi.

Cuma gününün son saatlerine doğru başkent Tel Aviv'de sirenler çaldı, birçok insan pencerelere ve balkonlara koştu.

Lübnan'dan ateşlenen bir kamikaze silahlı insansız hava aracının (SİHA) hava savunma sistemlerini aştığını kimse bilmiyordu.

Tel Aviv'in kuzeyindeki bir balkonda kaydedilen videoda, gökyüzünden gelen sesi bulutların arasından çıkan kamikaze drone izledi. Bu sırada çığlıklar yükselirken, Kanal 11 televizyonunun güvenlik muhabiri balkondan çekilen kaydı 'hayal gördüren video' diyerek paylaştı.

Kamikaze SİHA Herzliya semtindeki bir binaya doğrudan çarptı, binanın üst katlarında delik açıldı. İsrail medyası vurulan binanın bir huzurevi olduğunu ve çıkan yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğünü yazdı.

Herzliya sakinleri gökyüzünde çok sayıda patlama sesi duyduğunu söylerken, bölgede birçok noktaya şarapnel parçalarının düştüğü bilgisi var.

İsrail hava savunma sistemlerinin birkaç kez denemeye rağmen kamikaze drone'u durduramadığı ortaya çıktı. İsrail ordusu, iki kamikaze SİHA'nın Tel Aviv'e doğru geldiğini, birinin savaş uçakları tarafından gökyüzünde vurulup düşürüldüğünü söylüyor.

Kanal 12 televizyonu, kamikaze drone nedeniyle Tel Aviv'in bazı kesimlerinde elektriklerin kesildiğini bildirdi.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah ile İsrail ordusu 8 Ekim 2023'ten bu yana sınır hattında çatışıyor. İsrail Eylül ayının son haftasında yoğun hava saldırılarına başladı, 1 Ekim 2024 Salı günü kara işgalini başlattığını açıkladı.

Hizbullah her gün İsrail'deki askeri üsler ve diğer hedeflere onlarca füze ateşliyor.

Herzliya mahallesindeki binayı vuran saldırı, 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'dan Tel Aviv'e kadar ulaşan ilk kamikaze drone olarak kayıtlara geçti. Lübnan sınırı ile Tel Aviv arasında kuş uçuşu yaklaşık 100 kilometre bulunuyor.

Herzliya, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı, Savunma Bakanlığı ve elektrik santrali gibi önemli hedeflere sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER