Oynatma Listesi
HABERLER

Tel Aviv'e 2 bin kilometreden füze

İsrail'in başkenti Tel Aviv ve çevresinde sabah gün ağarırken arka arkaya siren sesleri duyuldu. Ordunun yayınladığı haritada Tel Aviv'in etrafı kıpkırmızı görünürken, resmi açıklamada hava saldırısı sirenlerinin tüm güney ve orta İsrail'de çaldığı bildirildi.

Sirenleri gökyüzünde ve yerde duyulan patlamalar izledi, kısa süre içerisinde İsrail'in füze saldırısına uğradığı belli oldu.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde sabah olurken gökyüzünde ilerleyen füzeler net şekilde görüldü. İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini isteyen Yemenli Husiler, Temmuz'daki ölümcül saldırının ardından bir kez daha Tel Aviv'i hedef aldı.

Husiler Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'deki gemileri hedef alıyor ve ABD ile Batılı ülkelerin kurduğu uluslararası koalisyonla adı konulmamış bir savaş yürütüyor.

YANGIN VE TREN İSTASYONUNDA HASAR

İran destekli grubun ateşlediği balistik füzelerden biri, Tel Aviv'in güneydoğusundaki Lod şehrine düştü. İtfaiye ekipleri Lod yakınlarında çıkan yangını söndürmeye çalışıyor.

İsrail hava savunma sistemi aktif hale gelirken, önleyici füzelerden çıkan şarapnel parçaları Modi'deki bir tren istasyonuna düşüp hasara neden oldu.

İZDİHAM ÇIKTI, YARALILAR VAR

Sirenler çalarken sığınaklara koşan İsrailliler arasında izdiham çıktı, dokuz kişi yaralandı.

Husilerin Temmuz ayında fırlattığı kamikaze silahlı insansız hava aracı İsrail hava savunma sistemlerini aşıp bir binaya isabet etti, ABD Büyükelçiliği yakınlarındaki binada bir kadın öldü.

Başkent Sana dahil Yemen'in batısını kontrol eden Husiler, geride kalan aylarda İsrail'in en güneyindeki Eilat şehrine birçok kez füze ve kamikaze drone ateşledi.

Kızıldeniz kıyısındaki Eilat'ın Yemen'e kuş uçuşu uzaklığı 1700 kilometre, başkent Tel Aviv'in ise en az 2 bin kilometre.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ BAŞARISIZ OLDU

Hava savunma sistemlerinin Husi füzesini İsrail hava sahasına girmeden vuramadığı bilgisi var. Birçok önleyici füze fırlatılmasına rağmen Husi balistik roketinin durdurulamaması üzerine İsrail ordusu soruşturma başlattı.

İBRANİCE MESAJLA ALAY ETTİ

İran destekli Husiler saldırının ardından İbranice tweet atıp İsraille alay etti. Grubun siyasi büro üyesi Hazım el Esad, Husilerin lideri Abdülmelik Husi'nin fotoğrafıyla birlikte paylaştığı mesajda "İster yer altı sığınaklarınızda, ister dışında olun, bu öğleden sonra söylenenleri dikkatle dinlemekle yükümlüsünüz" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER