Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail'de yeni skandal! Türk Büyükelçiliği üstünde bayrak provokasyonu

İran veya vekillerinin İsrail'e saldırması için geri sayıma geçildi, ABD'nin verdiği uyarı Afganistan'ı hatırlattı. Tel Aviv'de kaydedilen bir görüntü gündeme bomba gibi düştü, İsrail-Türkiye ilişkilerinde gerilim zirveye çıktı.

Bir haftadır gerilimin tırmandığı ve Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya paylaşımlarıyla ateşe benzin döktüğü Türkiye-İsrail ilişkilerinde, bugün yeni bir eşik aşıldı.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğramasının ardından Türkiye bir günlük yas ilan etti, bayraklar yarıya indirildi. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ndeki bayrağın yarıya indirilmesi İsrail'i çileden çıkardı, Israel Katz ülkesindeki en üst düzey Türk diplomatın Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını açıkladı.

Haddini aşan İsrail Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin'in yan yana durduğu skandal paylaşımını bu hafta bir adım daha ileri götürdü. X sosyal medya hesabından Türkçe, İbranice ve İngilizce yapılan hakaretlerle dolu açıklamaya Ankara'dan anında çok sert yanıt geldi.

Bugün ise Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği üzerinde bir insansız hava aracı belirdi. Büyükelçilikteki Türk bayrağının üstünde İsrail bayrağı açan drone'u Ohad Ben Hamo'nun uçurdu. Yerel medyaya konuşan Hamo, Türkiye'ye karşı provokatif cümleler kurdu.

Sosyal medya yorumlarında ise Türk halkı ve hükümetine hakaret eden ifadeler vardı.

ABD'deki Yahudi Haber Ajansı görüntüyü "Türkiye NATO'nun İsrail'i savunmasını engelliyor" mesajıyla X hesabından paylaştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER