Oynatma Listesi
HABERLER

Tek hamlede tekneyi alabora etti! Balıkçılara şok saldırı, bir anda suyun yüzeyinde belirdi

ABD'nin New Hampshire eyaletinde bir kambur balina balıkçılara saldırdı, söz konusu görüntüler dünya medyasında ses getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzey doğusunda yer alan ve yaklaşık 1.5 milyon insanın yaşadığı New Hampshire eyaletinde son yılların en ilginç gelişmelerinden biri yaşandı. Kameralara yansıyan görüntülerde kambur bir balinanın küçük bir balıkçı teknesinin üzerine sıçradığı ve alabora ettiği görüldü.

 

 

ŞANS YANLARINDAYDI

Olay sonrası konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer iki kişinin şans eser yara almadan kurtulduğunu belirtti. Kısa sürede dünya medyasında ses getiren kayıt ise hem ABD hem de ulusal medyada gündem haline geldi.

NEDEN SALDIRDIĞI ANLAŞILMADI

Yetkililer söz konusu balinanın bir süredir takipte olduğunu da hatırlattı ve iki yaşındaki balinanın zaman zaman agresif davrandığını ifade etti. Normal şartlarda kambur balinaların herhangi bir tekneye saldırması çok nadir gelişen bir olay olarak da biliniyor. Yaklaşık 20 metreye kadar büyüyebilen kambur balinalar 40 tonluk bir ağırlığa sahip. 20. yüzyılın başlarında mavi balinalar avlanma nedeniyle nesilleri tükenme noktasına gelse de şimdilerde bu riskten kurtuldular.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER