Oynatma Listesi
HABERLER

Songül Karlı’nın eski eşi Metin Yüncü'nün yargılandığı davada karar!

Eski eşi Metin Yüncü tarafından dolandırıldığını iddia eden Songül Karlı, uzun süre gündemden düşmemişti. Mahkeme, ünlü şarkıcıyı 100 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Metin Yüncü hakkında kararı açıklandı.

Şarkıcı ve sunucu Songül Karlı, beş yıl evli kaldığı ve 2017’de boşandığı Metin Yüncü tarafından yaklaşık 100 milyon TL dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olmuş ve Yüncü’nün de aralarında bulunduğu üç kişi hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

 

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Songül Karlı ve Metin Yüncü katılmadı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada son savunmalar yapıldı. Sanık avukatları, dosyada somut hiçbir delil olmadığını belirterek müvekkillerinin beraatlerini talep etti.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT

Alınan son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Metin Yüncü, Sezai Temuroğlu ve Ali Barbaros’un üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair Songül Karlı’nın beyanları dışında kesin bir delil bulunmadığından sanıkların beraatına karar verdi.

SAVCI 10 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİŞTİ

Duruşmanın önceki celsesinde esasa ilişkin mütalaa açıklanmıştı. Mütalaada, sanıklar Metin Yüncü ve Sezai Temuroğlu’nun fikir ve eylem birliği içerisinde üzerlerine atılı “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri belirtilerek, Yüncü ve Temuroğlu’nun “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanık Ali Barbaros Ataç hakkında ise kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat kararı verilmesi talep edilmişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER