Oynatma Listesi
HABERLER

Serbest bırakılan Narin'in babası Arif Güran ilk kez konuştu

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gözaltına alınarak savcılıktaki sorgusundan sonra serbest bırakılan baba Arif Güran ilk kez konuştu.

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp sevk edildiği savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan baba Arif Güran köye döndü. Serbest bırakılmasından sonra ilk kez açıklama yapan baba Güran şu ifadeleri kullandı: 

"İlk günden beri söylüyoruz, devlet burada. Elinden gelenin fazlasını yaptı devlet. Kızımın bir mezarının bile olması devletin bir çabasıyladır. Soruşturm ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Allah'ın izniyle kim yaptıysa devlet onu bulacak, hepsini çıkaracak. İlk ifadem ve son ifadem de aynı ifadededir. Dosya ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Benimle devletin bir şey paylaştığı yok. Siz ne biliyorsanız ben de onları biliyorum. Kızımın acısını yaşayamıyorum. Kızımın mezarına gelip fenomenler fotoğraf çekiyor. Allah rızası için yapmayın. Devlet, savcı şu an araştırmalar yapıyor. Bunu yapanları Allah kahretsin, çekirdek bir aileydik. Devlet kimden şüpheleniyorsa, devlet herkesi alabilir. Soruşturma bitene kadar bütün köy alınabilir gerekirse, devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak. Kimden şüphelendiysem Jandarma ile paylaştım"

'KİMİN YAPTIĞI ORTAYA ÇIKACAKTIR'

Gazetecilerin Narin’i ‘kasten öldürme’ şüphesiyle tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın hakkındaki suruya ise şu cevabı verdi:  "Devlet kimi aldıysa, kimin yaptığını ortaya çıkaracaktır. Oğlum gözaltına alındı ama bir kez daha alınmıştı. Netice olarak soruşturma sürecinde ne gerekiyorsa o yapılıyor" dedi.  

'İNSANLARIN ÇİRKİN YÜZÜNÜ MAALESEF GÖREMİYORSUNUZ'

Küçük Narin'in cesedini dere kenarına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar hakkında konuşan baba Arif Güran; "O şahıs her akşam camiide yanımda gelip oturan adamdı. İnsanların çirkin yüzünü maalesef göremiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Baba Güran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada 5-6 tane aile var. Güran burada sadece 12 ev. Herkes yüzyllardır bu köyde. İnanıyorum adalet yerini bulacak. Kim ne yaptı jandarma hepsini bulacak. Sosyal medyada çok fazla yalan var. Herkesin bir ailesi vardır. Lütfen saygı gösterin, devlet her şeyi bulup ortaya çıkaracaktır"

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER