Oynatma Listesi
HABERLER

Savaşta son durum... Bütün sırlar 7 dakikalık videoda! İsrail köşeye sıkıştı

İsrail'in en büyük üçüncü şehri Hayfa'yı iki gün üst üste füzelerle vuran Hizbullah, Çarşamba akşam saatlerinde ise sıra dışı bir video kaydı yayınladı.

Lübnanlı grup sınıra kuş uçuşu yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki stratejik liman kentini güpegündüz hedef aldı.

Aralıksız çalan sirenleri hava savunma sistemlerinin aktif hale gelmesiyle gökyüzündeki patlamalar takip etti, Akdeniz kıyısındaki şehirde çok sayıda bina hasar gördü.

Hava savunma sistemlerini aşan bazı füzelerin yanı sıra gökyüzündeki patlamalarda ortaya çıkan şarapnel parçaları en az 15 kişinin yaralanmasına yol açtı. Hayfa'nın kuzey semtlerinde elektrikler kesilirken, sosyal medyada onlarca video yayınlandı.

İsrail ordusunun 23 Eylül'den bu yana yoğun hava saldırılarıyla hedef aldığı Hizbulah'ın buna rağmen Hayfa'yı vurabilmesi, grubun operasyonel yapısının yerli yerinde olduğunu gösteriyor.

30 Temmuz akşamı Beyrut'ta Fuad Şükür'le başlayan suikastlar dizisinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dahil tüm üst düzey yöneticilerini kaybetti. Hasan Nasrallah'ın yerine geçmesi beklenen Haşim Seyfeddin'den de günlerdir haber alınamıyor. İsrailliler Seyfeddin'in hava saldırısında öldüğünü söylerken, Hizbullah'tan herhangi bir açıklama yapılmış değil.

On binlerce milisi ve cephaneliğinde 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen Orta Doğu'nun devlet dışı en güçlü aktörü Hizbullah, Hayfa'daki tüm askeri üsleri ve kritik tesislerin havadan çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Hüdhüd 3 adı verilen insansız hava aracı tarafından kaydedilen videoda, odak noktası Carmel bölgesi. Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, Carmel bölgesinde askeri karargahların yanı sıra endüstriyel, bilimsel ve turistik tesislerin de yer aldığını belirtip kayda dair detaylar verdi.

Hayfa ve çevresini korumakla görevli hava üssü Kiryat Eliezer ile Akdeniz kıyısındaki deniz üssü Stellamaris'in gözetlendiğini aktaran televizyon, çok katmanlı radar sistemlerine vurgu yaptı.

7 dakikayı aşan kayıtta Mishar Carmel üssü ile Ze'ev üssü gibi yerler, Demir Kubbe hava savunma sistemi bataryaları da var. Kritik liman şehri Hayfa'daki petrol rafinerisi ve sanayi bölgeleri de keşif drone'unun kadrajına girdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER