Oynatma Listesi
HABERLER

Savaş Bekaa'ya sıçradı, yeni sayfa açıldı! Şoke edici patlama görüntüleri

Gecenin zifiri karanlığında sessizliği bölen uçak seslerini kulakları sağır eden patlamalar izledi, alev toplarının ardından dev duman bulutları gökyüzüne yükseldi.

Geceyi gündüze çeviren patlamalar öylesine şiddetliydi ki, çevrede yaşayanlar uykularından fırlayıp çığlıklar atarak balkonlara ve pencerelere koştu.

İsrail savaş uçakları art arda ikinci kez Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'ne saldırdı, birçok kasaba patlamalarla sarsıldı. Görgü tanıkları, İsrail jetlerinin Salı gece ayrısı dört ayrı noktayı hedef aldığını aktarıyor.

Hizbullah'ın kalesi Bekaa Vadisi İsrail sınırına kuş uçuşu 100 kilometre uzaklıkta ve 8 Ekim'den bu yana devam eden sınır çatışmasında daha önce de birkaç kez hedef alındı. Bölgenin İsrail işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'ne mesafesi ise, 70 kilometre.

Lübnanlı yetkililer, Baalbek şehri çevresindeki İsrail hava saldırılarında en az bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 yaralının ise hastanelere taşındığını söylüyor. Yaralılar arasında sekiz çocuk ve bir hamile kadın var, birinin durumu ağır.

Uluslararası haber ajansı AFP'ye konuşan bir hastane kaynağı, getirilen yaralılar arasında yaşları 10'dan büyük olmayan aynı aileden beş çocuğun bulunduğu bilgisini verdi.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah'ın iki numarası Fuad Şükür'ün 30 Temmuz akşamı Beyrut'ta İsrail tarafından füzeyle vurulması, topyekun savaş korkularını tetikledi.

İsrail'in iki gün üst üste Bekaa Vadisi'ni jetlerle bombardımana tutması, savaşta yeni bir sayfanın açıldığını gösteriyor. İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamayla Bekaa Vadisi saldırılarını doğruladı ve Hizbullah'ın silah depolarının vurulduğunu savundu.

İran destekli Hizbullah, Salı günü gerçekleşen İsrail saldırılarında dört savaşçısının öldüğünü duyurdu ve grubun toplam kaybı 420'yi geçti.

Hizbullah Bekaa Vadisi'ndeki ilk İsrail bombardımanına Salı günü füze yağmuru ve kamikaze silahlı insansız hava araçlarını fırlatarak yanıt verdi.

İsrail'in kuzey sınırında gün boyu sirenler susmadı, İsrail medyası Hizbullah'ın 135 roket fırlattığını bildirdi. İsrail hava savunma sistemlerinin devreye girdi ancak birçok noktada füzelerin düşmesi nedeniyle yangınlar çıktı.

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu sınırdaki İsrail üslerinin vurulduğunu, 12 ayrı saldırıdan birinde Zarit kışlasının top atışlarıyla hedef alındığını duyurdu.

Kuzey cephesi olarak adlandırılan bölgedeki çatışmanın bugün gün içinde devam etmesi bekleniyor, nitekim sabah saatlerinde Yukarı Celile ve Golan Tepeleri'nde sirenler çaldı.

On binlerce savaşçısı ve 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen Hizbullah, Fuad Şükür için henüz bir misilleme saldırısı gerçekleştirmedi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, sağ kolunun öldürülmesi üzerine İsrail'e bedel ödeteceklerini söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER