Oynatma Listesi
HABERLER

Putin cenazeye nükleer çanta ile geldi

Türkiye'de de yakından tanınan aşırı milliyetçi lider Vladimir Jirinovski için düzenlenen cenaze törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de katıldı. Putin'in törene "nükleer çanta" ile katılması dikkat çekti.

Türkiye'nin yakından tanıdığı Rusya’nın aşırı milliyetçi lideri Vladimir Jirinovski için Moskova’da cenaze töreni yapıldı. Jirinovski'nin cenaze törenine damga vuransa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu. Törene katılan Putin’in korumaları dikkat çekti. Koruma ekibinden bir kişinin içerisinde nükleer saldırı için komut vermek için tuşların bulunduğu "nükleer çanta" taşıdığı öne sürüldü.

Eleştirilen bir diğer noktaysa cenazedeki geniş güvenlik önlemleriydi. Putin'in Jirinovski'ye tabutu başında veda etmesi için salonun tamamen boşaltıldığı iddia edildi. Yayınlanan görüntülerde bunu kanıtlar nitelikteydi. Putin'in tabut başındayken salonun geri kalanını görmek mümkün değildi.

Vladimir Putin aldığı aşırı önlemler suikast korkusu olarak yorumlandı. Rus liderin güvenlik önlemleri sıklıkla gündemde kendine yer ediniyor. Korumalar Putin’in gideceği yerleri araştırıyor. Keskin nişancılar önceden konuşlandırılıyor. Ayrıca Putin’in yiyeceği her yemek özel bir çeşnicibaşı tarafından tadılıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER