Oynatma Listesi
HABERLER

Prof. Dr. Şen: 'Bu yaz çok fazla yaşayacağız' dedi ve uyardı: Kendinizi alıştırın

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmede yağışlı günlerin yerini sıcak havaya bırakacağı belirtildi. Sıcaklık mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıkacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 10 gün Doğu Karadeniz dışında yağış olmadığını belirterek; 'Bu yaz sıcak hava dalgalarını daha çok yaşayacağız, şimdiden sıcaklardan korunmaya alıştırın kendinizi" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzeydoğusu ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Denizli, Burdur'un güneyi, Malatya'nın batısı ve Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, "Eylül ayı da artık yaz ayına katıldı. Bundan daha sıcak günleri yaşayacağız bu yaz. Önümüzdeki hafta bundan 2-3 derece daha sıcak olacak. İstanbul da bunun içine dahil olacak. Haziran ayının son hafta tekrar bir sıcak hava geliyor. Bu sıcak hava aşırı sıcakları getirecek. Aşırı sıcaklar bir doğal afettir"  dedi.

'ALIŞTIRIN KENDİNİZİ'

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen; sıcaklıkların tüm yurtta Haziran ayı ortalamasının 4-5 derece üzerinde devam ettiğini belirterek; "Bu yaz sıcak hava dalgalarını daha çok yaşayacağız. şimdi yazın başındayız. Daha Temmuz Ağustos Eylül ayları var. Şimdiden sıcaklardan korunmaya alıştırın kendinizi" dedi.

"Bugün Salı Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ve Denizli Burdur yağışlı diğer bölgeler p.bulutlu. Sıcaklık tüm yurtta Haziran ayı ortalamasının 4-5 derece üzerinde devam ediyor.

SUSUZLUK UYARISI

Önümüzdeki 8-10 gün doğu karadeniz dışında Yağış Yok Sıcaklıklar yüksek Göller ve barajlarda buharlaşma kayıpları %30 lara kadar çıktı Bu nedenle su rezervlerimizi hızla tükeniyor. Su tasarrufunu unutmayın. Arabanı halını yıkama bu yaz idare edin. Unutma Susuz yaşam mümkün değil

 '10-17 SAATLERİ ARASINDA DIŞARI ÇIKMAYIN'

Ege ve Güney doğu anadoluda "sıcak hava dalgası" devam ediyor. 4-5 gün daha devam edecek gibi. İzmir Manisa Aydın Muğla denizli Güneydoğu Anadolu vatandaşları mecbur değilseniz 10-17 saatleri arasında dışarı çıkmayınki ertesi gün tekrar dışarı çıkma şansınız olsun.

İstanbul bu hafta 31-33 C yağış yok. İzmir 38-40, Antalya 33-34 C Ankara 33-35 C. Bu yaz sıcak hava dalgalarını daha çok yaşayacağız. Şimdi yazın başındayız. Daha Temmuz Ağustos Eylül ayları var. Şimdiden sıcaklardan korunmaya alıştırın kendinizi."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER