Oynatma Listesi
HABERLER

Peş peşe orman yangını! Havadan ve karadan müdahale

Manisa’nın Salihli ilçesindeki orman yangınında mücadele sürüyor. İzmir, Yozgat, Hatay ve Muğla'daki yangınlar kontrol altına alındı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Çelikli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

Bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 10 helikopter, 39 arazöz, 10 su ikmal aracı, 5 dozer, 6 yer ekibi ile Manisa Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri sevk edildi.

Havanın kararmasının ardından söndürme çalışmalarına 2 gece görüşlü helikopter de dahil edildi.

Rüzgarın ve arazinin sarp yapısı nedeniyle alevler hızla yayıldı.

Ekiplerin yangını söndürmek için başlattığı çalışmalar sürüyor.

İZMİR

Urla ilçesi Bademler Mahallesi yakınlarındaki otlukta saat 16.00 sıralarında çıkıp ormana da sıçrayan yangın, saat 17.30 sıralarında kontrol altına alındı.

YOZGAT

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

İsaklı köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın ihbarı üzerine bölgeye Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Çekerek Belediyesi ile çevre ilçe ve belde belediyelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.

Bölgede incelemede bulunan Vali Mehmet Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, havadan jandarma helikopteri, karadan orman, İl Özel İdare, AFAD, belediye ekipleri ve vatandaşların desteği ile yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

Sabaha kadar soğutma çalışmalarının süreceğini belirten Özkan, "Yaklaşık 25-30 hektarlık bir alanda yangın etkili oldu. Alanın çoğunluğu örtü yangını şeklindeydi, ağaçlara fazla zarar vermedi. Yangın sebebinin de orada hayvan otlatan çoban ateşinden çıktığını tahmin ediyoruz. Jandarmamız detaylı çalışma yapacak. Yangın söndürme çalışmasında görev alan tüm personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

HATAY

Yangın, Kırıkhan ilçesi Taşoluk Mahallesi'nde ormanlık alanda meydana geldi. Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi kısa sürede başladı. 

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle 2 helikopter, 10 arazözün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın ormana yayılmadan kısa sürede söndürüldü. Yangına; 10 arazöz, 4 su tankı, 1 dozer, 1 greyder ve 2 helikopter müdahale etti. Yangında yarım hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi. 

MUĞLA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Datça yolu üzeri Balıkaşıran mevkisinde yangın çıktığı ihbarını alan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri belirtilen bölgeye gitti.

Enerji nakil hattından çıktığı tahmin edilen yangına havadan ve karadan etkili şekilde müdahale edildi.

Kontrol altına alınıp söndürülen yangında 2 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER