Oynatma Listesi
HABERLER

Orta Doğu'da fay hatlarını harekete geçiren suikast! Lübnan'dan tüm bölgeye şok dalgaları

İsrail'e ait bir drone'nun Beyrut'un dış mahallesi Dahiye'deki bir apartman dairesine ateşlediği füzeler, Hamas'ın iki numarası Aruri'yi hedef aldı. Suikast anında dünyada son dakika oldu, Fransa'dan İran'a birçok ülkede yankı buldu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Salı günü akşam saatleri. Saat 17.41'de tüm şehri sarsan bir patlama gerçekleşti, ses gökgürültüsüne benziyordu.

Beyrut'un güneyindeki Dahiye semtinden dumunların yükseldiği patlamanın meydana geldiği yer, bir apartman dairesiydi. Dahası, Dahiye Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah'ın kalesi olarak biliniyordu.

Gazze Şeridi'ndeki işgalde hiçbir hedefine ulaşamayan İsrail, Hamas liderlerinin Beyrut'taki toplantısını silahlı insansız hava aracıyla vurdu. Suikastta drone'dan ateşlenen füzeler apartman dairesinin yanı sıra bina önündeki araçları da hedef aldı.

İlk gelen görüntülerde bir binanın ikinci ve üçüncü katında ciddi hasar olduğu, sokağa bakan cephenin yıkıldığı göze çarpıyordu.

Beyrut'un banliyölerinden Dahiye'den dünyaya şok dalgaları yayan saldırıda, Hamas'ın siyasi kanadının en üst düzey isimlerinden Salih Aruri hayatını kaybetti. El Aksa televizyonu, Hamas'ın iki numarası Aruri'nin yanında, örgütün silahlı kanadının iki yöneticisinin daha saldırıda yaşamını yitirdiğini duyurdu..

Patlama anında dünyada son dakika oldu, uluslararası haber televizyonları yayınlarını keserek Beyrut'a bağlandı.

Lübnan medyası, saldırının ardından İsrail savaş uçaklarının Beyrut ve güneydeki Sur şehri semalarında uçtuğunu duyurdu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER