Oynatma Listesi
HABERLER

Narin Güran cinayetinde son dakika gelişmesi! 3 dakikada evinde katledildi

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma devam ederken CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ yeni bilgileri paylaştı.

8 yaşındaki Narin'i kim ya da kimlerin öldürdüğünü gizeminin korurken, soruşturmanın seyrini değiştirecek bir gelişme yaşandı.

Narin’in 21 Ağustos günü eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü netleşti. Ayrıca yapılan daraltılmış HTS kaydı incelemelerinde amca, yengeler, anne ve itirafçının aynı evde olduğu tespit edildi.

'KATİLLERİ EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILACAK'

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'a ilişkin soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Bakan Tunç, şüphelilerin ifadeleri üzerinden bazı tahminlerde bulunulduğunu belirterek, "Soruşturmanın gizliliği esas. Soruşturmanın gizliğine etki etmemek lazım." demişti.

Adli tıp kurumlarınca yapılan incelemeler sonucu bazı bulguların elde edildiğini belirten Tunç, "Tüm bu bulgular dosyada mevcut. HTS kayıtları ve baz çakışmaları, daraltılmış baz çakışması yapılıyor şu anda. Sonradan tespit edilen kameralar kayıtları var, bunlar toplandı, TÜBİTAK incelemesine tabi tutuluyor. 28 şüpheli var. Tüm bu delillerin hepsi değerlendirilecek ve sonunda bir iddianame ortaya çıkacak. Narin evladımızın katilleri de yargı huzuruna çıkarılıp, Türk Ceza Kanunu'ndaki en ağır cezaya çarptırılacak. Etkin bir şekilde soruşturma devam ediyor." diye konuşmuştu.

NARİN 3 DAKİKADA KATLEDİLDİ

Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da Kaan Temeltaş'a soruşturmayla ilgili son dakika gelişmeleri aktardı. Uludağ'ın açıklamaları şöyle;

Narin Güran cinayeti soruşturması devam ediyor ama çözmek için de bütün teknolojinin el verdiği imkanlar kullanılıyor. Olay gününe dönelim... Şu ana kadar elde edilen somut bilgiler, bulgular ne? Soruşturma dosyasına hangi bilgiler, belgeler girdi?

Narin Güran en son 15.15'te köyün okulunun olduğu kameraya yansımıştı. Daha sonraki süreçte savcılık soruşturmayı derinleştirdi, ilerletti ve saat 15.18'de arkadaşlarına el salladığına dair bilgiyi savcılık tespit etti.

Dolayısıyla Narin'in hayatta olduğu, görüldüğü tespit edildiği son dakika 15.18. Bu dakikalar çok kıymetli ve çok önemli. Bu dakika dakika irdelemelerle soruşturmayı Narin'i kim ya da kimlerin katlettiğini savcılık tespit edecek.

'BURASI KRİTİK... ARTIK NARİN ÖLMÜŞ'

15.18'den sonra ve yine 15.20'de anne Yüksel Güran, muhtar Salim Güran'ı (amca) telefonda bir defa çaldırdığı tespit ediliyor. Daha sonraki sürece gelelim; 15.21'de, burası kritik... Artık Narin ölmüş.

İtirafçı olan Nevzat Bahtiyar diyor ki; Salim Güran ahırın olduğu yerden bana seslendi ve 'Nevzat hemen gel, seninle işimiz var' dedi. Daha sonra ben hızla oraya gittim. İçerideki bütün odalar kapalıydı. Narin'in cenazesi evdeydi. Bir battaniyeye sarıp kucaklayıp alıp götürdüm. Nereye götürdüm? Kendi evinin camından aşağıya attım.

CİNAYETİ BAZ SİNYALLERİ ÇÖZECEK

Narin Güran'ın organize bir şekilde katledildiğini anlıyoruz. Peki Narin'i kim, neden, nasıl öldürdü? Burası çok kritik. Aslında kamuoyunun merak ettiği konu bu değil mi? Bir tane baz istasyonu var. Bir baz istasyonundan konum, alan, cephe, yer belirlemek çok teknik bir konu. Bunun için cinayet bürolarında çalışmış baz istasyonu konusunda derin bilgiye sahip özel bir ekip oluşturuldu. Bu özel ekip neden oluşturdu? 15.18'de 15.21 saatleri arasında, bu dakikalarda burada kim vardı? Bunu da nereden belirleyecekler? Daraltılmış GSM baz istasyonu sinyalleriyle belirleyecekler.

Çalışma şu anda devam ediyor. Ama ilk yapılan soruşturmaya göre, o anda 15 ile 15.30 saat dilimi arasında olay yerinde kim var? Çünkü olay yerinde kim olduğu, katilin de kim olabileceğini işaret ediyor.

15-15.18'de olay yerinde kim var? Anne Yüksel Güran var. Amca Salim Güran'ın orada olduğunu biliyoruz, baz istasyonları sinyallerinden anlıyoruz ve yenge Hediye Güran var. Küçük kardeş Fuat Güran'ın eşi de orada 15 ve 15.30 saatleri arasında. Hatta Hediye Güran diyor ki ifadesinde; 'Ben çamaşır götürdüm. Enes Güran'ın kirli çamaşırları vardı. Onları getirip götürdüm' diyor. Fakat çocukları diyor ki; 'Hayır. Annem gitti, uzun bir süre sonra geldi.' diyor. Diğer kritik isim kim orada? Maşallah Güran (yenge) o da orada. Fuat Güran'ın (amca) eşi de orada.

ÜÇÜ DE OLAY YERİNDE

İlginç bir tespit daha var; Soruşturma dosyasında olay yerindeki kişilere baktığımız zaman Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinde 'Salim Güran ile ilişkisi olduğu yönünde dedikodular vardı' dediği; Maşallah Güran yenge, Hediye Güran yenge ve Yüksel Güran üçünün de olay yerinde olması hatta Salim Güran'ın da olay yerinde olması aslında kuşkuları çok çok çok artırıyor. Başka kim var olay yerinde? Ağabey Enes Güran...

Herkes olay yerinde, hepsi orada. Narin Güran'ın 15.18 ile 15.21 arasında, 3 dakikada katledildi diyoruz. Nerede katledildi? Kendi evinde katledildi.

Diğer delillere bakalım, nasıl bir olay yaşanmış? Olay anından sonra ne yaşanmış? Mesela şöyle bir şey olmuş; Bir anda suçunu itiraf eden Nevzat Bahtiyar ile amca Salim Güran 15.21 itibarıyla baz istasyonu sinyaliyle artık bir aradalar. Neredeler? Artık Narin'in evindeler. Narin'in o küçük bedeni bir battaniyeye sarmışlar. 'Nasıl yok ederiz, nasıl onun izini kaybederiz?' arayışı içerisindeler. Hangi saate kadar beraberler, 15.46'ya kadar. Yani 15.21 ile 15.46 arasında o küçük Narin'in cansız bedeninin evden alınıp battaniyeye sarılıp kucaklandığı bir zamana denk geliyor.

ORGANİZE BİR CİNAYET

Peki ondan sonra olay ne olmuş? Organize bir cinayet diyoruz bu işe. Organize bir cinayet, niye? Çünkü herkes işin içinde. Herkes olay yerinde, herkes orada. Ama herkes de Narin'in kaybolduğunu kamufle etmeye çalışan, 'Narin köydeydi', 'Narin buradaydı' deyip soruşturmayı yanıltmaya çalışan bir mekanizma var aile içerisinde.

15.21'DEN SONRA EVDE SU TÜKETİMİ ARTMIŞ

Peki ne olmuş? 15.21'den sonra evdeki su tüketimi hızla artmaya başlamış. Şöyle; Su sayacında anlık su tüketimini görebiliyorsunuz. O dakikadan itibaren hızlı bir su tüketimi var ve bir anda evin halıları, kilimleri, bazı örtüleri hızlı bir şekilde yıkanmaya başlanıyor. Hatta Yüksel Güran'ın çamaşır makinesi bozuluyor. Yıkama işlemi Hediye Güran'ın evinde de devam ediyor. Yani bir 'temizlenme' , 'arınma' sistemine kendilerince geçmişler. Savcılık bunu da tespit etmiş.

Yani Narin'e ait bir DNA izi bulunmasın diye bir 'delil karartma' çalışması başlamış.

EŞYALARDAN ALINAN ÖRNEKTE NARİN'İN DNA'SI BULUNDU

Ayrıca Narin’e ait tişörtlerden ve çocuk battaniyesinden alınan örneklerde bir kadına ait DNA profilinin bulunduğu iddia edildi. Narin'in annesi ile babasından alınan örneklerle, battaniye ve tişörtteki kadın DNA profilinin anne ve babayla eşleştiği ve Narin'e ait olduğunun kesinlik kazandığı öne sürüldü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER