Oynatma Listesi
HABERLER

Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtiyar’dan yeni itiraf: Cesedi yok et yoksa oğlun ölür

Nevzat Bahtiyar yeni ifadesinde şunları söyledi: “Salim bana, ‘Yüksel’le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Bu cesedi yok edeceksin. Yoksa oğlunun kafasına sıktırırım’ dedi.”

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın (8) cansız bedenin dereye taşıdığını daha önce itiraf eden ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Nevzat Bahtiyar, yeniden ifade verdi. Nevzat Bahtiyar’ın savcılığa verdiği ifadede, amca Salim Güran’ın, Narin’in annesi olan Yüksel Güran ile cinsel ilişki yaşadığını Narin’in görmesinden dolayı öldürdüğünü ileri sürdü. Bahtiyar, daha önce verdiği ifadelere ilişkin, olayın sıcaklığı ve Salim Güran’ın tehditlerinden dolayı farklı anlattığını öne sürerek 21 Ağustos günü yaşananları anlattı. Narin’in öldürüldüğü 21 Ağustos günü saat 15.08’de Salim Güran’ı su meselesi yüzünden aradığını aktaran Bahtiyar, daha sonra Salim’in de kendisini ağabeyi Arif Güran’ın evinin bulunduğu tepeden seslenerek yanına çağırdığını söyledi.

Salim ile Arif Güran’ın evine girdiklerini ileri süren Bahtiyar, şunları söyledi: “Bir oda hariç tüm odaların kapıları kapalıydı. Evin içinde anne Yüksel ile Enes, Eren ve Muhammed Güran dahil hiç kimseyi görmedim. Herhangi bir ses de duymadığım için odalarda olup olmadıklarını da bilmiyorum. Salim beni solda bulunan odalardan birine götürdüğünde Narin’in yerde hareketsiz yatar vaziyette olduğunu gördüm. Hatırladığım kadarıyla Narin’in ağzında köpük şeklinde bir sıvı vardı. Salim bana, ‘Yüksel’le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim’ dedi.” Salim’in, Narin’in cesedini battaniyenin içine bıraktığı öne süren Bahtiyar, cesedi önce kendisine ait ahıra götürdüğünü söyledi.

‘Cesedi parçala’ dedi

Ahırdaki çuvalı aceleyle cesedin başından geçirdiğini anlatan Bahtiyar, çuvalı bağlamadan, cesedi kendi aracının arka koltuk paspasına bıraktığını ve battaniyeyi de Salim’e verdiğini öne sürdü. İfadesinde, “Salim battaniyeyi kendi aracına bıraktı. Bana da, ‘Cesedi gerekirse parçala, sonra da Eğertutmaz Deresi’ne at’ dedi” diyen Bahtiyar, “Bu sırada Arif Güran’ın evine doğru baktığımda Narin’in annesi Yüksel’in yüzünü ellerinin arasına alarak ağlayarak baktığını gördüm. Cesedi Eğertutmaz Deresi’ne götürdüm ve daha önce yer gösterme yaptığım yere bıraktım” diye konuştu.

15 çocuk daha ölmüş

Narin Güran’ın canice katledildiği Tavşantepe Köyü’nde geçmiş yıllarda 15 çocuk ölümünün gerçekleştiği, dokuzunun Güran Ailesi’nden olduğu ortaya çıktı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER