Oynatma Listesi
HABERLER

Narin Güran cinayeti: Yengenin ifadesi ortaya çıktı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yenge Hediye Güran tutuklanırken ilk ifade de ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın, jandarmadaki işlemlerin ardından getirildiği adliyede savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

YENGE TUTUKLANDI

Güran, "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

YENGENİN İLK İFADESİ

Öte yandan Hediye Güran'ın ilk ifadesi de ortaya çıktı. Amca Salim Güran ile ilişkisinin olmadığını Hediye Güran, 'Ben Salih'in kullandığı eşime ait olan aracı kesinlikle görmedim' dedi.

İLİŞKİ İDDİASINA YANIT

Salim Güran ile ilgili aralarında bir ilişki olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan yenge, böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını söyledi.

25 SANİYELİK SESLİ GÖRÜŞME

Hediye Güran, "Salim Güran'la yaptığı 26 Temmuz'da 13.22'de 25 saniyelik görüşme ve 16 Temmuz'da Salim Güran'ın 4 cevapsız çağrısı, WhatsApp üzerinden 10 Nisan 2024 günü Salim Güran'ın saat 5'te size cevapsız bıraktığı, bu cevapsız çağrılara vereceğiniz cevap nelerdir?" sorusuna, "Cevapsız çağrılara diyeceğim bir şey yoktur. Benim bu cevapsız çağrılardan haberim yoktur. 25 saniyelik sesli görüşme ise tam olarak hatırlyamamakla beraber Salim'in eşi Melek ile yapmış oldumuz görüşme düşünüyorum. Whatsapp içeriğini ise hatırlamamaktayım." dedi.

CİNAYET SONRASI TELEFON DEĞİŞİKLİĞİ

Narin cinayeti sonrasında telefonu değiştirdiğini söyleyen Hediye Güran, "Telefonumum camı kırıktı ve bozuktu, eşim de yeni telefon aldı. Eski cep telefonum da evde bulunmaktaydı. Eski telefonumu beni almaya gelen Jandarma görevlilerine teslim ettim." dedi. Hediye Güran "Evinizde bulunan battaniye içerisinde bir silahın bulunup bulunmadığı ve bunun kime ait olduğu" yönündeki soruya, "Silahı sonradan Yüksel Güran ile beraber evde bulunan depodan aldım ve eve getirdim. Depoda herhangi bir silah olmadığını biliyordum." dedi.

"GÖRMEDİM, DUYMADIM, BİLMİYORUM"

Hediye Güran, "Benim olay ile ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Benim olay ile herhangi bir ilgim kesinlikle yoktur. Zaten ben olay günü Narin'i hiç görmedim. Olay sonrasında da köyde şüpheli bir şey duymadım. Kimse benim ifademi değiştirmeye çalışmadı. Kimseye zarar vermişliğim yoktur. Ben ailenin toplanarak karar aldığını ya da ifadeler ile ilgili konuştuğuna şahit olmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER