Oynatma Listesi
HABERLER

Münevver Karabulut cinayetinde flaş gelişme! Cem Gariboğlu'nun mezarı açılacak

15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun ölümünde yeni bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ile ilgili ailenin başvurusu kabul edildi.

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da Münevver Karabulut’u öldürmüş, 197 gün sonra teslim olunca tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezası verilip Silivri Cezaevi’ne konan Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı.Başsavcılık, Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni bir karar aldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu'nun mezarının açılması ve "fethi kabir" işlemlerinin yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazısı gönderdi. 

 'MUAMMA BU SURETLE GİDERİLMİŞ OLACAK'

Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurdu. Epözdemir konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir.Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur."

'İNTİHAR NOTU YOK'

CNN Türk canlı yayına konuşan Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir bazı açıklamalarda bulundu. Epözdemir'in ifadeleri şöyle; 

"Bir intihar notu yok. Bir gün önce ailesiyle görüşmüş; 'Beni çıkarın buradan' diyor. Çince, Rusça öğreniyor. 5 dil biliyor. Ve bir sabah Cem Garipoğlu'nun öldüğüne ilişkin kamuoyunda haberler yayınlanmaya başladı. Biz aileyi aldık, 4 gün sonra Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti. Dönemin Başsavcısıyla görüştük. Kendisinin talimatıyla soruşturma savcısıyla görüştük. Anne dosyadan 3-4 fotoğrafı gördü, bir daha bakamadı. Duygulandı o anda. Biz o an itibariyle ölenin Cem Garipoğlu olduğuna kanaat getirmiştik. Çünkü ben dedim ki; 'bu kadar fazla infaz hücresinin olduğu yerde, zaman zemin koşullar ne olursa olsun, bir kimse cezaevinden kaçamaz.' demiştim.  Fakat olağanüstü gelişmeler yaşandı. Düşünün sizin evladınız cani bir şekilde bir genç kızı katlediyor. Siz aileye başsağlığı dilemiyorsunuz ama çıkıp kanlı kanepenin üzerinde yıllar sonra mutlu aile fotoğrafı veriyorsunuz. Adeta kamuoyuna bir subnimal mesajlar veriyorsunuz. Bununla yetinmiyorsunuz sosyal medyada testereli - musluklu fotoğraflar paylaşıyorsunuz. Bununla da yetinmiyorsunuz, Münevver Karabulut'un katledildiği günde kutlamalar yapıyorsunuz, nişanlar, düğünler yapıyorsunuz. Bütün bu süreci gözlemlediğimde baba Süreyya Karabulut bana geldi ve "Biz çok rahatsız. Uyuyamıyorum. Hayatıma son vermek istiyorum. Ben inanmıyorum Cem Garipoğlu'nun öldüğüne, mezarı açtıralım"  dedi.

MEZAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Feth-i kabir, işlemlerinin ne zaman yapılacağına dair soruyu da yanıtlayan Epözdemir; "Mezar 3-4 gün içinde açılacak. Şuan itibariyle mezarlıkta tedbirler alınıyor. Çünkü an itibariyle deliller kaybolabilir. Cem Garipoğlu'nun cesedi tamamen çıkarılacak. Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Adli tıp incelemeyi yapacak, tekrardan ceset mezara konulacak." dedi.

BABANIN İDDİASI

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, yıllardır Cem Garipoğlu'nun intihar etmediği iddiasını sürdürüyor. 

O tarihten bu yana Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Baba Karabulut, şüphelerinin ancak Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla giderileceğini söylüyor. Karabulut, daha önce de mezarın açılmasını istemiş ancak bu talebe yargıdan ret cevabı gelmişti. 

"ŞÜPHEYE DÜŞÜRÜYOR"

Geçtiğimiz Mayıs ayında Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'a konuşan baba Karabulut; 'Mezar açılırsa biz de rahatlayacağız” ifadelerini kullanarak şu açıklamayı yapmıştı:  

“Kafamızdaki soru işaretlerinin cevap bulması için mezarın açılması gerekiyor. Ancak ısrarla mezarın açılmaması noktasında diretiyorlar, bunu anlamış değil. Mezarın açılmama kararındaki ısrar, ister istemez bizi daha da şüpheye düşürüyor. Mezar açılırsa biz de rahatlayacağız"

CEM GARİPOĞLU'NUN SON GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan Garipoğlu'nun son olarak ölümünden önce cezaevi güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülere göre, Cem Garipoğlu, 9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece 02.03'de koridorda volta atıyor. Sonra 3'üncü bölmenin kapısını kapatıyor. Yaklaşık 4 dakika sonra koridorda bulunan bir tabureyi alıyor. Koğuşuna giren Garipoğlu, bir daha da görüntülerde yer almıyor. Görüntünün sonunda ise infaz koruma memurlarının sabah sayım için 08.18 sıralarında Cem Garipoğlu'nun koğuşuna geldikleri görülüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER