Oynatma Listesi
MAGAZİN

Miss Turkey 2024'ün birincisi belli oldu! İşte Türkiye'nin yeni güzel kızı

Türkiye'nin tescilli güzellerinin belirlendiği Miss Turkey finali, dün akşam gerçekleşti. Türkiye'nin en güzel kızı ünvanını almak için yarışan 20 finalist arasından tıp fakültesi mezunu İdil Bilgen birinci seçilerek, tacın yeni sahibi oldu.

Haliç'te bir otelde dün akşam düzenlenen ve sunuculuğunu Pınar Altuğ’un yaptığı Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasının finalinde 20 finalist, Türkiye'nin en güzel kızı unvanına sahip olabilmek için yarıştı.‘Miss Turkey’ bu yıl birçok ilke de imza attı. Yarışmada üst yaş sınırının daha önce 27 olduğunu belirten Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, “Miss World ve Miss Supranational’ın aldığı karara biz de uyarak bu yıl yaş aralığımızı 18-30 olarak belirledik. Hiç evlenmemiş ve çocuğu olmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartımız devam etti” dedi.Jüri; Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar’dan oluştu.

MAYOLU GEÇİŞ OLMADI

Miss Turkey’de mücadele eden güzeller ilk kez mayolu geçiş yapmadılar. Bu durumun Miss World’ün aldığı bir karar olduğunu belirten Sandıkçıoğlu, “Kızlarımız sadece spor ve abiye kıyafetlerle yürüdü. Böylece fiziklerinden ziyade donanımlarını ortaya çıkarabileceğimiz mülakat sürecine daha fazla vakit ayırdık” şeklinde konuştu.

‘MISS UNIVERSE’ SEÇİLMEDİ

Bu yıl yaşanan bir diğer ilk ise ‘Miss Universe’ yarışmasında ülkemizi temsil edecek olan genç kızın seçilmemesi oldu. Miss Universe’nin yeni bir formata geçmesi nedeniyle bu kararı aldıklarını belirten Sandıkçıoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren yine üç güzel kızın seçildiği yarışmalarda yer alınacağını söyledi.

TÜRKİYE GÜZELİ: İDİL BİLGEN

20 finalisti geride bırakarak 2024'ün kraliçesi seçilen isim İdil Bilgen oldu. 1.80 boyunda ve özel bir üniversitenin tıp fakültesinden mezun olan Bilgen, ülkemizi Miss World'de temsil edecek.

Miss Turkey Supranational unvanını alan isim ise Cemre Üker oldu. 1.79 boyundaki Üker, Paris'te Uluslararası Pazarlama & İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi.

"TÜRK KADININI EN GÜZEL ŞEKİLDE DÜNYAYA TANITACAĞINA İNANIYORUZ"

Miss Turkey'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Tebrikler İdil, Türk kadınını en güzel şekilde dünyaya tanıtacağına inanıyoruz. Tacını devreden Miss Turkey World 2022 Nursena Say’a teşekkür ederiz.Miss Supranational seçilen Cemre Üker, ülkemizi Miss Supranational'da temsil edecek. 26 yaşındaki Ülker, Paris School of Business, Uluslararası Pazarlama & İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi.Miss Turkey'de ilk 5'e kalan isimler arasında Aylin Molla, Melissa Öykü Yorulmaz ve Candan Şeviktürk vardı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER