Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji’den İstanbul için alarm! Bu ilçelerde yaşayanlar dikkat: 6 gün sürecek

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı ve sadece İstanbul için sarı alarm verildi. 6 gün boyunca kuvvetli sağanak ve dolu uyarısı yapıldı. Bugün İstanbul’un birçok ilçesi için alarm verildi. Peki İstanbul başta olmak üçere tüm yurdu nasıl bir hava bekliyor? Bu kış İstanbul’a kar yağacak mı? İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzeyi ile zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güney kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ile Düzce, Sinop, Samsun, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YAĞIŞLI HAVA 6 GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji İstanbul için sarı kodlu uyarıda bulundu. Peki hava bugün gün içinde nasıl olacak?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Sabah saat 5 buçuk 6 civarında başladı kuzey ilçelerde cok kuvvetli bir sağanak. Yarım saat içerisinde tekrar kuzey ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış başlayacak tekrar. Bugün öğlene kadar İstanbul’un boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri daha çok Anadolu yakasında gök gürültülü sağanak yağış devam edecek. Hatta bir ara da ufak çaplı dolu ihtimali de var, boğaz çevresinde ve Anadolu yakası civarında. Avrupa yakasında çok fazla yağış yok, öğleden sonra kesilecek bu yağış. Çünkü kuzey doğulu akışlar bu yağışları Ege bölgesine getirecek. Ege bölgesine kuvvetli yağışlar getirecek.

 

SAĞANAK YARIN AVRUPA YAKASINI VURACAK

Prof. Dr. Şen, “Sıcaklıklara baktığımız zaman İstanbul’da 31-32 derece bir değişiklik ama aşırı sıcaklar artık yerini normal sıcaklıklara doğru bırakmaya başladı. Hafta sonuna doğru sıcaklıklar 27-28 dereceye kadar düşebilir. Bu hafta İstanbul sürekli yağışlı geçecek. Yarın Avrupa yakasında daha fazla yağış var. Perşembe günü biraz azalabilir”

Batı ve kuzey bölgeler yağış alacak. Karadeniz ve Akdeniz bölgesinin iç kesimleri ege bölgesinin iç kesimlerinde yağışlar var.

İSTANBUL’A BU YIL KAR YAĞACAK MI?

Öte yandan herkesin merak ettiği İstanbul’a kar yağacak mı sorusuna ise, “En fazla sıcaklıkları geride bıraktık daha fazla sıcaklıklar olmayacak artık Türkiye’de.  Bu hafta en fazla yağış Marmara bölgesinde olacak. İstanbul’un bu yıl kar yağışı görme ihtimali var. La Nina bir yıla giriyoruz u kış biraz daha soğuk ve karlı geçecek gibi gözüküyor

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER