Oynatma Listesi
HABERLER

Kabine toplandı! İşte masadaki kritik başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlayan Kabine toplantısında iç ve dış politikaya dair birçok kritik başlık masada olacak.

Son toplantısını 30 Eylül’de yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Toplantının öncelikli gündemi İsrail saldırıları ile Türkiye’de artan şiddet olayları...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine toplantısında iç ve dış politikaya dair birçok kritik başlık masaya yatırılacak. Toplantıda, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarıyla ilgili son gelişmelerin yanı sıra, saldırıların durdurulması için yürütülen diplomatik girişimler ele alınacak.

Dış politika gündemi kapsamında 22-24 Ekim tarihleri arasında Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenecek BRICS Zirvesi ve Türkiye’nin BRICS’e üyelik başvurusu da görüşülecek.

ARTAN ŞİDDET OLAYLARI

Türkiye’de son dönemde artan şiddet olayları da Kabine’de değerlendirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin sunum yapması beklenirken, şiddetin önlenmesi için yapılacak yasal düzenlemeler gözden geçirilecek.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Ekonomideki son durumun da ele alınacağı toplantıda, enflasyonla mücadelede alınacak ek tedbirler ve fahiş fiyatlandırmayı önlemek için yapılan denetimler masaya yatırılacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine, yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili gelişmeleri de görüşecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER