Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail'i karıştıran klip! Sosyal medya birbirine girdi

İsrail işgal ordusu bugün alışılmadık bir adım attı, bir televizyon kanalının yayımladığı klip üzerine harekete geçti.

Aşırı sağcı televizyon Kanal 14, Salı günü akşam saatlerinde İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de yer aldığı bir görüntüyü ekrana getirdi. Klip, General Halevi'nin askerin kolundaki resmi olmayan peçi söküp cebine koyduğu görüntüye yapılan montajdan oluşuyor.

'Genelkurmay Başkanı Mesih'in peçini gördüğünde' başlıklı 11 saniyelik klipte cephe hattındaki Herzi Halevi'nin büyüyen gözleri ve çığlık attığı anlar vardı.

Genelkurmay Başkanı Halevi ile dalga geçen klip İsrail'i karıştırdı, ordu bugün alışılmadık bir çıkışa imza attı.

Kanal 14'ün X sosyal medya hesabında paylaşılan gönderilen ortalama 1000 ila 5 bin kez görüntülenirken, Halevi klibinin haber yayına hazırlandığı sırada 210 bin kez izlendiği göze çarpıyordu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, klibi İran ya da Hizbullah'a ait bir hesabın yayınlayıp yayınlamadığını kontrol ettiği yorumunu yaptı. 

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'nin Kanal 14'e bir mektup yazdığı bildiriliyor. Mektupta söz konusu görüntülerin İsrail ordusuna zarar verdiği savunuldu, klip 'kışkırtıcı' ve 'alçaltıcı' olarak nitelendi.

İsrail ordusu televizyonun yayınladığı kliple 'kırmızı çizgiyi' aştığını belirtip, Genelkurmay Başkanı Halevi'nin 'aşağılandığı' görüntülerin silinmesini istedi.

Kanal 14'ün orduya karşı benzer görüntüleri daha önce de yayınladığını hatırlatan mektubun televizyon yayınlarını denetleyen kuruma ve iletişim bakanlığına da gönderildiği ortaya çıktı.

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER