Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail'den İran'a yönelik günlerdir beklenen intikam saldırısı gerçekleşti

İsrail'den İran'a misillemesi saldırısı başladı. İran medyasında yer alan habere göre; Tahran ve Kerec'de en az 19 patlama meydana geldi.

İran devlet televizyonu da başkent Tahran'daki patlama haberlerini doğruladı.

Haberde, "patlamanın kaynağının henüz belli olmadığı" aktarılırken "bazı patlama seslerinin ise hava savunma sistemlerinden kaynaklandığı" bilgisi verildi. Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı'nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirdi.

Haberde, sosyal medyada patlamaya dair yayınlanan görüntülerin bir kısmının eski olduğunun tespit edildiği ve bu geceki patlamalarla ilgili olmadığı ifade edildi.

Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran'daki petrol rafinerisinden görüntüler paylaşarak, rafineride herhangi bir patlama yaşanmadığını aktardı. Konuya ilişkin İranlı yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

İsrail saldırıyı sosyal medyadan duyurdu. İsrail Ordu sözcüsü Daniel Hagari şu ifadeleri kullandı: İran rejiminin İsrail Devleti'ne karşı aylardır sürdürdüğü saldırılara yanıt olarak, İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda İran'daki askeri hedeflere yönelik hassas saldırılar düzenliyor. İran rejimi ve bölgedeki vekilleri, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e yedi cepheden, doğrudan İran topraklarından saldırılar da dahil olmak üzere aralıksız saldırılar düzenliyor.

Dünyadaki her egemen ülke gibi İsrail Devleti'nin de buna cevap verme hakkı ve görevi vardır. Savunma ve hücum gücümüz tam olarak seferber edilmiş durumda. İsrail Devleti'ni ve İsrail halkını savunmak için gereken her şeyi yapacağız.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu. Fars Haber Ajansının haberinde, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer verildi. Haberde, bazı patlama seslerinin hava savunma füzelerinden kaynaklandığı ve sosyal medyada yayınlanan görsellerin çoğunun eski olduğu ve patlamalarla ilgili olmadığı aktarıldı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, ismi açıklanmayan bir kaynak Tahran'ın, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısına karşılık vereceğini ifade etti. Kaynak, "Önceden belirttiğimiz gibi İran, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklıdır. İran, herhangi bir saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail'in herhangi bir eylemine uygun karşılık alacağına şüphe yoktur." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER