Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail yine gafil avlandı! 7 Ekim'de Tel Aviv'e sürpriz, uçaklar rota değiştirdi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, 7 Ekim'in yıldönümünde İsrail'in başkenti Tel Aviv'e roketler ateşledi.

Telegram hesabından açıklama yapan Kassam Tugayları, Makadme M-90 roketlerini İsrail'in başkentine fırlattığını duyurdu.

Kassam Tugayları tarafından iki yıldır kullanılan M-90 roketleri 90 kilometre menzile sahip, 50 kilogram savaş başlığı taşıyabiliyor.

Sirenlerin çaldığını belirten İsrail işgal ordusu ise Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan beş roketin gönderildiği bilgisini verdi.

İsrail medyası, roketlerin iki kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

Al Jazeera, Hamas'ın Ağustos ayından bu yana ilk kez İsrail'in büyük şehirlerinden birini hedef aldığını hatırlatıyor.

Al Jazeera muhabiri Stefanie Dekker, 7 Ekim'in birinci yıldönümünde Gazze'den Tel Aviv'e roket atılmasını fazlasıyla kayda değer olarak niteleyip bir yıl sonra bile Hamas'ın roket ateşleyebilmesinin İsrail'in askeri stratejisi için büyük bir soru işareti olduğu yorumunu yaptı.

Gazze'den Tel Aviv'e ateşlenen füzeler, İsrail'in başkentindeki Ben Gurion Havalimanı'na inmeye çalışan bir uçağın rotasının değişmesine neden oldu.

İsrail medyası, Ben Gurion'a inişlerin geçici olarak askıya alındığını bildirdi.

Haberlerde, 7 Ekim'in yıldönümünde beklenen roket saldırısının İsrail ordusu tarafından engellenemediği belirtildi.

Tel Aviv'deki saldırının ardından Gazze Şeridi'nin dibindeki Sderot'ta da sirenler çaldı, Filistinli grupların şehre 5 roket ateşlediği bilgisi var.

İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'nden 14 roketin fırlatıldığını duyurdu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER