Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail ordusu, El Mevasi kampını bombardımana tuttu

Gazze Şeridi'nde 41 bin insanı katleden İsrail işgal ordusu, bir kez daha güvenli bölge ilan ettiği El Mevasi kampını savaş uçaklarıyla bombardımana tuttu.

 

Savaştan kaçanların sığındığı devasa çadır kamplardan oluşan El Mevasi, Akdeniz kıyısında bir alan. Refah ve Han Yunus şehirleri arasındaki bölgede gece yarısındaki sessizlik, savaş uçaklarının gürültüsüyle bozuldu.

İsrail jetleri çadır kente üç füze ateşledi, saldırı öylesine şiddetliydi ki dokuz metrelik çukurlar oluştu ve 20'den fazla çadır gömüldü.Evlerini terk etmek zorunda kalan Gazze Şeridi sakinlerinin sığındığı çadırları yok eden hava saldırısında korkunç görüntüler ortaya çıktı, can kaybı sürekli arttı. Saat 02.00 sularında sekiz olarak duyurulan can kaybı, sabah 40'ı aştı.

Filistinli yetkililer, İsrail bombardımanında en az 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Al Jazeera, saldırının El Mevasi'nin girişindeki İngiliz yardım kuruluşu UK-Med tarafından işletilen sahra hastanesinin yanında gerçekleştiğini bildirdi.

Görgü tanıkları, saldırının ardından yangın çıktığını ve İsrail keşif uçaklarının gökyüzünde dönüp durduğunu aktardı.

İsrail işgal ordusu ise, yaptığı açıklamada Hamas üyelerinin hedef alındığını ve hassas güdümlü silahlar kullanıldığını ileri sürdü.

Hamas hemen bu açıklamaya yanıt verdi ve İsrail ordusunun açık bir şekilde yalan söylediğini ilan etti.

İsrail ordusu, güvenli alan ilan ettiği El Mevasi'de geçtiğimiz aylarda da birden fazla katliam gerçekleştirdi ve söz konusu saldırılarda yüzlerce Filistinli yaşamını yitirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER