Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail Lazkiye'yi yine vurdu

Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki liman şehri Lazkiye, bir kez daha İsrail tarafından vuruldu. Resmi haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin aktif hale gelerek bir düşman hedefini Lazkiye semalarında engellediğini bildirdi. Ancak saldırının ardından Lazkiye'nin girişinde bir yangın çıktığını da ekledi.Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Lazkiye'deki bir silah deposunu hedef aldığını aktarıyor.

 

Rejime yakın sosyal medya hesaplarına göre, Lazkiye'nin doğu girişindeki bir askeri karargahta onlarca patlama meydana geldi. Anadolu Ajansı, söz konusu karargahta Hizbullah'ın da varlık gösterdiğini belirtiyor.

2011'de başlayan iç savaşla birlikte Suriye'de yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail, nadiren açıklama yapıyor.

İran yanlısı milisler ya da Hizbullah yapılarının hedef alındığı söz konusu saldırılar, özellikle Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten itibaren artış gösterdi.

Al Jazeera'nın hazırladığı haritaya göre, İsrail son bir yılda Suriye'ye 20'ye yakın saldırı düzenledi ve kuzeydeki Halep çevresi bile birkaç kez vuruldu.

İsrail son olarak Ekim ayı başında Suriye’deki en büyük Rus askeri tesisi Hmeymim Hava Üssü’nün yakınında bir silah deposuna saldırı düzenledi.

Suriye’nin liman kenti Lazkiye yakınlarındaki Ceble’de bir silah deposu hedef alınırken, insansız hava araçları ve savaş uçakları kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda silah deposunun ağır hasar aldığı, güçlü patlamaların meydana geldiği belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan’daki Hizbullah’a Suriye üzerinde gönderilen tüm silah sevkiyatlarını engelleyeceğini söylüyor.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER