Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail Helikopterine SAM 7 füzesi ateşlediler

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal ettiği savaşta 273'üncü güne girilirken, jetler ve helikopterler iki Birleşmiş Milletler okulunu bombardımana tuttu. Saldırı sonucu Gazze şehrindeki okullarda çok sayıda can kaybı var.

Washington merkezli Savaş Araştırmaları Enstitütüsü (ISW), İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin 41 kilometre uzunluğundaki Akdeniz kıyı şeridinde Perşembe günü 50'den fazla saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

 

Filistinli direniş grupları, kuzeydeki Gazze şehrinde yer alan Şucaiyye mahallesinde işgal birlikleriyle göğüs göğüse çatışıyor. İşgal ordusu Şucaiyye'den Nisan ayında çekilmişti, Filistinli savaşçılar kısa sürede geri dönüp yeniden güçlerini inşa etti.

 

Al Jazeera, bu sabah Şucaiyye'deki evlerin İsrail ordusu tarafından vurulduğunu ve gökyüzüne siyah dumanların yükseldiğini aktardı. Filistinli itfaiyeciler yangını söndürmek için çaba gösteriyor.

 

Al Jazeera ayrıca, Filistinli savaşçıların bir İsrail helikopterine füze fırlattığı görüntüleri doğruladı. Gazze semalarında uçan işgal helikopterine iki karadan havaya füze ateşlendi.

 

Videoda helikopterin tünellerden çıkan iki Filistinli savaşçının omuzdan ateşlediği SAM 7 füzelerinden kaçmak için işaret fişekleri kullandığı görüldü.

 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından daha önce de kullanılan güdümlü SAM 7 füzeleri, Rus üretimi. Menzili 5 kilometreyi bulan kızılötesi füzenin, alçak irtifadaki uçakları vurduğu biliniyor.

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER