Oynatma Listesi
HABERLER

İlk pusu, İsrail'e ilk darbe! Lübnan'da ölen ve yaralanan askerler var

Sabah saatlerinde duyurulan ilk doğrudan çatışmanın detayları öğleye doğru ortaya çıktı, İsrail medyası Hizbullah'ın kurduğu pusuda kayıpların olduğunu bildirdi.

Lübnan'ı güneyinden Bekaa Vadisi'ne ve başkent Beyrut'a kadar aralıksız sekiz gün boyunca havadan bombardımana tutan İsrail ordusu, 1 Ekim'in ilk saatlerinde kara saldırısını başlattığını açıkladı.

Kara işgalini Salı günü yalanlayan Hizbullah ise, bu sabah İsrail askerleriyle Mercayun kırsalında çatışmaya girdiğini duyurdu.

GERİ PÜSKÜRTÜLDÜLER

Telegram'dan yapılan açıklamada, El Adise kasabasına sızmaya çalışan bir grup İsrail askerinin geri püskürtüldüğü belirtildi ve işgal ordusunun kayıplar verdiğinin altı çizildi.

Lübnan'ın güneyindeki Hasbaya'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Imran Khan, yaralı İsrail askerlerinin helikopterlerle taşındığına dair haberler duyduklarını aktardı.

YOĞUN TOPÇU BOMBARDIMANI

Muhabir Khan'a göre Adise kasabasının İsrail askerlerinin karadan girmeye çalışacağı üç noktadan biri olması bekleniyordu ve öncesinde beldenin çevresi yoğun topçu bombardımana tutuldu.

Adise kasabasındaki çatışmanın detayları, öğle saatlerinde ortaya çıktı. İsrail medyası, Hizbullah'ın kurduğu pusuda iki askerin öldüğünü, 18 askerin ise yaralandığını bildirdi.

YAKIN MESAFEDE DOĞRUDAN ÇATIŞMA

İsrail ordusu ise, Pazartesi gecesi Lübnan'ın güneyine giren birliklerin görüntülerini paylaştı. Kayıtta, 98'inci Tümen'e bağlı askerlerin hem gece hem de gündüz çekilmiş görüntüleri var. Ordu, işgal askerlerinin Hizbullah savaşçılarıyla yakın mesafede doğrudan çatışmaya girdiğini belirtti.

Lübnan ordusu İsrail askerlerinin Mavi Hat olarak bilinen sınırı 400 metre geçtiğini ve daha sonra geri çekildiğini duyurdu.

Hizbullah'tan öğle saatlerinde yapılan açıklamada ise, İsrail askerleriyle sınırın birkaç kilometre içindeki Marun er Ras'ta yeni bir çatışma yaşandığı belirtildi.

Lübnan'ın güneyinde gazetecilere konuşan Hizbullah medya biriminin başındaki Muhammed Afif, El Adise ve Marun er Ras'ta yaşananları buzdağının görünen kısmına benzetti ve kara savaşında mağlup edeceklerini söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER