Oynatma Listesi
HABERLER

Hizbullah'ın İsrail şehri Akra'ya bugün ateşlediği füzelerden bazıları, Akdeniz'e düştü

Hizbullah'ın Çarşamba günü gerçekleştirdiği füze sağanağının ardından İsrail'de 19 saat aradan sonra sirenler bir kez daha duyuldu.

Sirenlerin çaldığı adres, Akdeniz kıyısındaki Akra şehriydi. Hayfa'nın kuzeyinde yer alan ve Lübnan sınırına daha yakın konumdaki kıyı şehri Akra'ya onlarca füze ateşlendi.

Hizbullah'ın gönderdiği 45 roketin bazıları İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi, gökyüzünde patlama sesleri yankılandı. İsrail işgal ordusu Akra'ya doğru ilerleyen bazı füzelerin ise açık alana düştüğü bilgisini verdi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde çok sayıda roketin denize düştüğü görüldü.

Hizbullah ise, Hayfa'nın kuzeyindeki İsrail savunma şirketi Rafael'e ait tesisleri füzelerle vurduğunu duyurdu. Söz konusu teissler, Zevulun bölgesinde.

İsrail ordusu, Akra'dan sonra Hizbullah'ın daha doğudaki yerleşimlere 10 füze attığını bildirdi. İran destekli grubun hedef aldığı yerler arasında sınırın sıfır noktasındaki Kiryat Shmona, Safed ve Yukarı Celile var.

İbranice medyaya yansıyan haberlere göre, İsrail'in kuzeyindeki yerel yöneticiler yerleşim sakinlerinden sığınakların yakınında kalmalarını istiyor.

AL JAZEERA MUHABİRİ: HİZBULLAH ATEŞ ALTINDA PAZARLIK YAPMAZ

Lübnan'ın Akdeniz kıyısındaki Sayda şehrinden bildiren Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr, Hizbullah'ın henüz İsrail'in hava saldırılarına karşılık vermediğini ve gerilimi düşürmeyi seçtiğini aktardı.

On binlerce savaşçısı ve cephanesinde 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen İran destekli grubun şimdiye kadar stratejik varlıklarını kullanmadığını belirten Khodr, Hizbullah'ın füzelerinin İsrail'in büyük şehirlerini vurabileceğini kaydetti.

Başkent Tel Aviv'e ateşlenen balistik füzeyi hatırlatan Zeina Khodr, İsrail'in hafta başından bu yana yürüttüğü hava saldırısıyla Hizbullah'a boyun eğdirmeye çalıştığını bildirdi.

Al Jazeera muhabirine göre, İsrail şok ve dehşet dalgasına yol açan hava bombardımanıyla müzakerelerdeki pozisyonunu güçlendirmeyi ve baskı gücünü en üst noktaya çıkarmayı hedefliyor.

Muhabir Khodr, analizini "Ancak Hizbullah ateş altında pazarlık yapmayan bir örgüttür" cümlesiyle bitirdi.

İSRAİL İŞGAL PROVASINI TAMAMLADI

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde 12 ülkenin imzaladığı üç haftalık acil ateşkes teklifi, beklendiği gibi İsrail tarafından reddedildi. Başbakan Binyamin Netanyahu, ordunun tüm güçle Lübnan'a saldırmaya devam edeceğini söyledi.

İsrail jetleri bugün öğleden sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu.

Bu saldırıdan kısa süre önce ise Suriye-Lübnan sınırındaki bir köprü bombardımana tutuldu. İsrail ordusu, köprünün Hizbullah tarafından silah taşımak için kullanıldığını savunuyor.

Ordunun resmi sosyal medya hesabı ise, kuzey sınırında Lübnan'a kara saldırısının canlandırıldığı tatbikattan fotoğraflar paylaştı. 7'inci Tugay'ın yer aldığı tatbikatın tamamlandığını kaydeden ordu,

Hizbullah'tan henüz ateşkes teklifine dair bir değerlendirme yok.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER