Oynatma Listesi
HABERLER

Hizbullah gece yarısı İsrail'i roket yağmuruna tuttu

Hizbullah ve İsrail ordusunun aralıksız çatıştığı sınır hattında gece yarısı yine sirenler çaldı, uykuya dalanlar yataklarından fırladı.

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, bir kez daha İsrail'i roket sağanağına tuttu.

Nehariye ve Batı Celile'de sirenlerin ardından gökyüzünde patlamalar duyuldu, İsrail hava savunma sistemleri Hizbullah roketlerini durdurmayı denedi. Birkaç saat içinde Lübnan'dan İsrail'e 50 roket ateşlendi.

Hizbullah sınırdaki iki İsrail yerleşimini Katyuşa roketlerini hedef aldığını duyurdu, Salı günü Lübnan'ın güneyinde üçü çocuk beş Suriyelinin öldürüldüğü saldırıya misillemede bulunduğunu bildirdi. Hizbullah'ın hedef aldığı yerlerden biri, sıklıkla saldırıya uğrayan Kiryat Shmona'ydı.

İsrail ordusu ise Hizbullah'ın roket yağmuruna hava saldırılarıyla karşı misilleme yaptı, sınırdaki birçok nokta bombalandı.

Hizbullah ve İsrail ordusu, 8 Ekim tarihinden bu yana çatışıyor. Çatışmaların çoğu sınır hattını aşmasa da İsrail jetleri Lübnan'ın kuzeyindeki Hizbullah mevzilerini bile vurdu, İran destekli grup ise İsrail'in 40 kilometre içerisinde kamikaze drone saldırısına imza attı.

İsrail'in Hizbullah komutanı Talip Abdullah'ı öldürmesi sınır çatışmasının topyekun bir savaşa dönüşebileceği korkularını artırdı, Tel Aviv ve Beyrut'tan tam ölçekli savaş mesajları geldi.

Lübnan ve İsrail arasındaki Mavi Hat olarak bilinen sınır yaklaşık 130 kilometre uzunluğunda ve belirli bölgelerde Birleşmiş Milletler askerleri görev yapıyor.

ABD LÜBNAN VE İSRAİL'LE GÖRÜŞTÜ

ABD ordusunun Orta Doğu'daki operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) komutanı general Michael Erik Kurilla, Salı akşamı İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'la görüştü. Tel Aviv'de gerçekleşen buluşmanın ana gündem maddelerinden biri, Hizbullah'la sınır çatışmalarıydı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Linda Thomas-Greenfield ise, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib'le sınır hattındaki gerilimi ele aldı.

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER