Oynatma Listesi
HABERLER

Hizbullah dakikalar içinde 105 füze ateşledi, Hayfa'yı ikinci kez vurdu

Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece İsrail'in stratejik liman kenti Hayfa'nın merkezini ilk kez füzelerle vuran Hizbullah'ın saldırısında, en az 10 kişi yaralandı.Akdeniz kıyısındaki kenti sarsan saldırılarda şehrin üstü dumanlarla kaplandı, patlamalar her yerden duyuldu.

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, bugün öğle saatlerinde Hayfa'yı yeniden hedef aldı. Öğle saatlerinde Hayfa ve etrafındaki kasabalar siren sesleriyle çalkalandı, İsrail medyası ilk salvado 85 füzenin ateşlendiğini bildiriyor. İsrail ordusu, dakikalar sonra 20 füzenin daha Lübnan'dan gönderildiğini açıkladı.

İsrail ve Hizbullah arasındaki sınır çatışmasının birinci yılı bugün dolarken, Lübnanlı grup Hayfa'ya en ağır saldırıyı gerçekleştirdi.

İsrail ordusu füzelerin çoğunun hava savunma sistemleri tarafından durdurulduğunu söylüyor ancak bazı evlerin hasar aldığı bilgisi var.

Televizyonlar Hayfa'ya en az beş füzenin düştüğünü izleyicilerine aktardı, belediye başkanı ise bir binanın vurulduğunu söyledi.

Yerel medya bir kişinin yaralandığını yazdı.

Hizbullah, geride kalan aylarda İsrail için hayati önemdeki şehrin bir insansız hava aracı tarafından kaydedilmiş detaylı görüntülerini paylaştı. Söz konusu kayıtta, askeri üsler ve limandaki detaylar dikkat çekiciydi.

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, Hayfa saldırısını 'ateş çemberi'nin genişlemesi olarak yorumladı.

Hizbullah geride kalan haftalarda Lübnan sınırına 30 kilometre mesafede bulunan Hayfa'yı birçok kez hedef aldı ancak üst üste iki gün şehir merkezini vurmayı başardı.

300 bin nüfuslu Hayfa'nın vurulması, Başbakan Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı koalisyon ortaklarının savaşın İsrail'i daha güvenli bir hale getirdiği iddiasını çürütüyor.

Lider kadrosunun neredeyse tamamı öldürülen ve caydırıcılığı yara alan Hizbullah ise, Hayfa'ya füze saldırılarıyla komuta yapısının halen sağlam olduğu mesajını veriyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER