Oynatma Listesi
HABERLER

Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldü

İran devlet televizyonunda yer alan son dakika haberine göre Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran'da öldürüldü. Hamas hareketi haberi doğruladı.

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

HAMAS HABERİ DOĞRULADI

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi. Haniye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

İRAN'DA YEMİN TÖRENİNDEYDİ

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy şu bilgileri aktardı: Bugün daha Lübnan hava saldırılarını konuşurken, daha gün bitmeden ikinci bir şoke eden haber ile dünyanın diğer tarafı uyanıyor oluyor. Bu saldırının İran topraklarında gerçekleşiyor olması da iki ülke arasındaki çatışmaları tetikleyebilir. ABD basınındaki haberlerde Hamas'ın bir açıklama yayınladığını ve Haniye'nin bir 'siyonist baskın'da koruması ile öldürüldüğü söyleniyor. Ancak saldırı nasıl yapıldı bununla ilgili bir açıklama henüz yok. İran Cumhurbaşkanı'nın yemin töreni için orada bulunduğunu biliyoruz.

3 ÇOCUĞU GAZZE'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail ordusu, 10 Nisan'da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu.

Saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Haniye, "çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini" söylemişti.

Haniye'nin, İsrail ordusunun Ramazan Bayramı'nda düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Heniyye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İsrail basınına göre, "Haniye'nin oğullarına düzenlenen suikast, İsrail ordusu ve istihbaratının işbirliğiyle" gerçekleştirilmişti.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER