Oynatma Listesi
HABERLER

Filistinli gruplar İsrail işgal birliklerine kurulan ve termobarik füzenin ateşlendiği karmaşık pusunun görüntülerini paylaştı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki en büyük şehir Han Yunus ile Mısır sınırındaki Refah için verdiği acil tahliye emri, yüzbinlerce Filistinlinin apar topar bir kez daha sığındıkları yerlerden kaçmasına neden oldu.

Uluslararası haber ajansları kafileler halinde yollara düşen, çoğu yaya olarak kaçmayı deneyen Filistinlilerin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

 

Tahliye emrinden dakikalar sonra Han Yunus ve Refah'ta yeni bir katliam gerçekleştiren İsrail, mevcut tabloda 1,9 milyon Filistinlinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde toplandığını duyurdu.

 

41 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridi Gazze'de savaştan önce 2,3 milyon Filistinli yaşıyordu, geride kalan dokuz ayda İsrail 38 bin Gazze sakinini katletti.

 

Filistinli direniş grupları ise çekildiği birçok yerde yeniden ortaya çıktı, işgal ordusuna ağır kayıplar verdirdi.

 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, kuzeydeki Gazze şehrinde yer alan Şucaiyye'de İsrail işgal birlikleriyle çatıştığını bildirdi.

 

Bir evdeki 14 İsrail askeri Kassam Tugayları tarafından hedef alınırken, evin termobarik roketle vurulduğu bilgisi var. Kassam Tugayları roketin ateşlendiğini doğruladı.

 

Washington merkezli Savaş Araştırmaları Enstitütüsü Şucaiyye'deki karmaşık pusuda termobarik roketler kullanıldığını, ayrıca binanın alev topuna dönüşmesinin ardından hızlı müdahale ekibinin de vurulduğunu aktardı.

 

İsrail işgal birlikleri Nisan ayında Şucaiyye'den çekilmişti ve Salı günü gerçekleşen bir dizi saldırı Filistinli direniş gruplarının yeniden organize olduğunu gösterdi.

 

Filistinli gruplar Şucaiyye'de Salı günü en az 10 saldırı gerçekleştirdi, vurulan hedefler arasında bir tank ve zırhlı araçlar da var.

 

Şucaiyye'de çekilen bir video kaydında, Filistinli keskin nişancının İsrail işgal askerini tek atışla öldürdüğü görüldü.

 

Gazze'nin en güneyinde yer alan Refah'ta da iki İsrail tankı roketle imha edildi. İsrail işgal ordusunun Refah'taki yaralıları taşımak için helikopter gönderdiği görüldü.

 

Refah'ta çekilen görüntüde ise, iki Filistinli savaşçının bir İsrail tankına ilerlediği ve patlayıcı yerleştirilen tankın havaya uçtuğu dikkat çekti.

 

İsrail ordusundan henüz verilen kayıplara dair resmi bir açıklama yok.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER