Oynatma Listesi
HABERLER

Drone sürüsü İsrail üssünü vurdu! Kara birlikleri püskürtüldü

Kamikaze drone'lar sabah gün ağarmadan sınırı geçti ve hemen ardından patlama sesleri duyuldu. El Meyadin televizyonu ise, Lübnan'a karadan sızmayı deneyen İsrail askerlerinin geri çekildiğini bildirdi.

Henüz gün ağarmadan Akdeniz kıyısındaki birçok şehir ve kasabada sirenler çaldı, hemen ardından peş peşe patlama sesleri duyuldu. Dakikalar sonra bu kez daha doğudaki yerlerde sirenler çaldı, alarm neredeyse tüm sınır hattına yayıldı.

8 Ekim'den bu yana İsrail ordusuyla çatışan Hizbullah, bu sabah önce Nehariye çevresine kamikaze silahlı insansız hava araçları gönderdi.

İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin aktif hale geldiği görülürken, yerel medya sınır hattındaki Ya'ara yerleşiminde yaralılar olduğunu bildirdi.

İlerleyen dakikalarda Hizbullah'a ait en az dört kamikaze drone'un Ya'ara'daki bir askeri üssü vurduğu ortaya çıktı. Ciddi hasar alan üste iki asker ağır yaralandı.

İsrail medyasındaki diğer haberlerde savaş uçaklarının gece yarısı Ayta eş Şaab, Beyt Lif ve Hula gibi sınır kasabalarında birçok binayı vurduğu yer aldı.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah ise, İsrail kara kuvvetlerinin Ayta eş Şaab'da sınırı geçmeyi denediğini ancak geri püskürtüldüklerini duyurdu.

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, Lübnan topraklarına girmeye çalışan askerlere roket ve top atışıyla yanıt verildiğini aktardı.

Pazartesi erken saatlerde gerçekleşen çatışmanın adresi, Hadab Ayta ormanı. Hizbullah, Lübnan'a sızmayı deneyen çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü, geri kalan birliklerin ise geri çekildiğini belirtiyor.

Sınır çatışmalarında bugüne kadar 400'den fazla üyesini kaybeden Hizbullah, geçen hafta Binyamin Netanyahu'nun yazlık evinin bulunduğu Kayseriye'ye bir drone gönderdi.

Akdeniz kıyısındaki Kayseriye (Caesarea ) semalarındaki uçan cisim, devriye gezen bir füze gemisinin radarı tarafından tespit edildi. Israel Hayom gazetesi, Lübnan sınırına yaklaşık 70 kilometre mesafede küçük drone'un tespit edilmesiyle savaş uçaklarına acil kalkış emri verildiğini yazdı.

İsrail Temmuz ayı sonunda Hizbullah'ın iki numarası Fuad Şükür'ü Beyrut'taki bir binada füzeyle vurdu, günlerdir İran destekli grubun misilleme saldırısı bekleniyor. İsrail medyası, geçen hafta tam ölçekli bir bölgesel savaş aramayan İran ve Hizbullah'ın İsrail'e aynı taktikle yanıt verebileceğini yazdı. İsrail'de yüksek profilli isimleri hedef alan suikastlar olabileceği belirtilen haberlerde, bakanlar, milletvekilleri, ordu komutanları veya Mossad yöneticileri muhtemel hedefler olarak sayıldı.

Netanyahu'nun yazlığının üstünde insansız hava aracı uçurulması, tam da bu haberlerin üzerine geldi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER