Oynatma Listesi
HABERLER

Drone suikastı Suriye'ye sıçradı

Hizbullah'la hafta sonu gerçekleşen çarpışmanın ardından gece yarısı Lübnanlı grubun kalesi Bekaa Vadisi'ni hedef alan İsrail, gün içinde ise Suriye'de bir saldırı gerçekleştirdi.

 

Lübnan'ın kuzeydoğusunda ve İsrail sınırına kuş uçuşu 100 kilometre mesafedeki Bekaa Vadisi'nde vurulan hedefler, gece karanlığında ilerleyen kamyonlardı.

AFP haber ajansına bilgi veren Lübnanlı bir yetkili, füze yüklü Hizbullah kamyonunun saldırı sonucunda infilak ettiğini söyledi.

Baalbek'in yaklaşık 10 kilometre dışındaki saldırıda patlama sesleri duyuldu, sosyal medyada yayınlanan görüntülerde gökyüzüne alev toplarının ve dumanların çıktığı görüldü.

Bekaa Vadisi, İsrail'in işgal altında tuttuğu Suriye toprağı Golan Tepeleri'ne ise 70 kilometre uzaklıkta.

Çarşamba gününün ilk saatlerindeki yeni saldırının adresi ise, Suriye'nin başkenti Şam ile Lübnan'ın başkenti Beyrut'u birbirine bağlayan otoyol kenarıydı.

Suriye-Lübnan sınırına oldukça yakın bir noktadaki Zabadani Köprüsü üzerinde yer alan bir araç, İsrail'e ait silahlı insansız hava aracından ateşlenen bir füzeyle vuruldu.

Füze saldırısıyla araç enkaz yığınına dönüşürken, yerel medya üç Filistinli savaşçı ve bir Hizbullah üyesinin öldüğünü yazdı.

Yerel medyaya yansıyan bilgilere göre, Lübnan sınırındaki kontrol noktasını geçerken vurulan araçta herhangi bir silah yoktu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in bu yıl içinde Suriye topraklarında 60 kez saldırı düzenlediğini söylüyor.

Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırı ve suikastları duyuran İsrail ordusu, Suriye'deki saldırılara dair ise genellikle yorum yapmamasıyla biliniyor.

İsrail, 30 Temmuz akşamı Hizbullah'ın iki numarası Fuad Şükür'ü Beyrut'un Dâhiye mahallesindeki bir binada füzeyle vurdu ve saldırıyı üstlendi.

8 Ekim tarihinden beri Hizbullah'la çatışan İsrail ordusu, Lübnan'da sık sık araçları veya motosikletleri hedef alıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER