Oynatma Listesi
HABERLER

Dilan ve Engin Polat davasında ikinci gün!

Kara para akladıkları gerekçesiyle hakim karşısına çıkan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanıkların dinlendiği duruşma sırasında, Dilan Polat’ın SEGBİS ile duruşmaya bağlanan eşi Engin Polat’a el salladığı görüldü. Dilan'ın kara kutusu ise savunma yaptı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanık davanın ikinci gününde tekrar hakim karşısına çıktı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Gün, tutuksuz sanık Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ve diğer tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile katıldı. Geçtiğimiz gün duruşmada 4 tutuklu sanık ve 13 tutuksuz sanığın ifadesi alınmıştı.

Duruşmaya bugün de devam ediliyor. Tutuksuz yargılanan Sıla Doğu, Dilan Polat, Can Doğu duruşmaya katılarak salonda yer aldı, tutuklu yargılanan Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat SEGBİS (ses bilişimi ve görüntü bilişim sistemi) ile katıldı. Polat ailesinin avukatı Ahmet Gün de duruşma salonunda hazır bulundu.

DAVA ERTELENDİ

Kara para suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin yargılandığı dava ertelendi.

Davada Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

ENGİN POLAT'A EL SALLADI

Dilan Polat ve Sıla Doğu dünün aksine beyaz takım elbiseyle duruşmaya geldi. Dilan Polat’ın SEGBİS ile duruşmaya bağlanan eşi Engin Polat’a el salladığı görüldü. İlk görülen duruşmada 4 tutuklu sanık ve 13 tutuksuz sanığın ifadesi alınmıştı. Kara para aklama davasında tahliye edilen ‘Mıstık’ lakaplı Mustafa Özalp savunmasında, Tutuksuz sanık Mustafa Özalp ise "Mistik Medya" isimli ajansının olduğunu, 20 yıllık iş hayatında yasadışı hiç bir işte bulunmadım bulunanlarla da iletişiminin olmadı, Mamak ve Çorum'da şubelerinin olduğunu ve tüm şubelerin sosyal medya işleriyle kendim ilgileniyorum” dedi.

SAVCI TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINI İSTEDİ

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER