Oynatma Listesi
HABERLER

Deniz kamikazesine yaylım ateşi! Yer Orta Doğu, Ukraynalılar vurup imha etti

Geçen hafta İsrail'in başkenti Tel Aviv'i 1900 kilometre mesafe kat eden bir kamikaze silahlı insansız hava aracıyla vurup büyük ses getiren Yemenli Husiler, ABD ve müttefikleriyle adı konulmamış savaşı sürdürüyor.

ABD ordusunun Orta Doğu'daki operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husilere ait üç füze ateşleme rampasının savaş uçakları tarafından imha edildiğini duyurdu.

Kasım ayından bu yana Kızıldeniz'den geçen gemileri hedef alan İran destekli Husiler, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesini istiyor.

İsrail, Tel Aviv'in vurulması üzerine Yemen'in batısını kontrol eden Husilerin elindeki Hudeyde limanına savaş uçaklarıyla saldırıp misillemede bulundu. Husiler ise karşı misilleme olarak daha önce defalarca hedef aldıkları Eilat şehrine balistik füze ve kamikaze drone gönderdi.

Kızıldeniz'de kaydedilen son videoda ise, Husiler ve Ukraynalılar karşı karşıya geldi. Bir kargo gemisine doğru ilerleyen silahlı insansız deniz aracı (Unmanned Surface Vehicle-USV), geminin Ukraynalı korumaları tarafından vuruldu.

Kayıtta kamikaze deniz aracının gemiye yaklaşmasıyla Ukraynalı korumaların silahlarına davrandığı, yaylım ateşinin ardından Husilere ait drone'un havaya uçtuğu görüldü. Videonun çekildiği yer ise, Kızıldeniz'in güneyindeki Babülmendep Boğazı çevresi.

Husiler geride kalan sekiz ayda birden fazla gemiye el koydu, saldırıya uğrayan 150'den fazla gemiden bazıları battı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER